Product

Ιμπεριαλισμός και οικονομική ανάπτυξη

Product

Ιμπεριαλισμός, κοινωνικές τάξεις και οικονομική ανάπτυξη

Ιμπεριαλισμός και παγκόσμια οικονομία

Κωδικός:
90444
Description: 

Το συγκλονιστικό αντπιολεμικό κίνημα έχει φέρει ξανά στο στόμα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο τη λέξη ιμπεριαλισμός αλλά και τη συζήτηση για τις αιτίες του και πώς μπορούμε να τον νικήσουμε.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το συγκλονιστικό αντπιολεμικό κίνημα έχει φέρει ξανά στο στόμα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο τη λέξη ιμπεριαλισμός αλλά και τη συζήτηση για τις αιτίες του και πώς μπορούμε να τον νικήσουμε. Το κλασσικό έργο του Νικολάι Μπουχάριν "Ιμπεριαλισμός και παγκόσμια οικονομία" είναι απαραίτητο εφόδιο σ' αυτή τη συζήτηση. Γράφτηκε το 1915, όταν μαινόταν ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Για τον Μπουχάριν, η αιτία αυτής της τιτάνιας σύγκρουσης ήταν ο ίδιος ο καπιταλισμός. Οι αντιθέσεις ανάμεσα σε ολόκληρες εθνικές οικονομίες, εκφράζονταν στο επίπεδο των στρατιωτικών ανταγωνισμών και στον πόλεμο για την κυριαρχία σε μια διεθνοποιημένη παγκόσμια αγορά.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7967-17-8
Book pages: 
308
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ν. Μπουχάριν γεννήθηκε το 1888. Οι κοινωνικοπολιτικές του αντιλήψεις διαμορφώθηκαν κάτω από την επίδραση της μαρξιστικής κοσμοθεωρίας, την οποία προσέγγισε στα φοιτητικά του χρόνια, στη φυλακή και στην αναγκαστική του υπερορία. Έγραψε πολλά θεωρητικά έργα, οικονομικά και φιλοσοφικά από το 1912 και μέχρι το θάνατο του.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7967-17-8
Book pages: 
308
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο