Product

Ιούλιος Καίσαρας

Product

Ιούλιος Καίσαρας

Ιούλιος Καίσαρας

Κωδικός:
97657
Manufacturer: 
Description: 

Ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας υπήρξε από τις επιφανέστερες προσωπικότητες του αρχαίου κόσμου, καθώς θεωρείται ότι άλλαξε αποφασιστικά την πορεία του ελληνορωμαϊκού κόσμου.
Καταγόμενος από αριστοκρατική γενιά, επέλεξε ν' ασχοληθεί με την πολιτική. Επιδίωξε να αναρριχηθεί στα ύπατα αξιώματα, ώστε να οργανώσει το κακοδιοικούμενο ρωμαϊκό κράτος.
Εν μέσω μηχανορραφιών, καιροσκοπικών συμμαχιών, συνομωσιών, καθώς και εμφύλιων πολέμων, ο Ιούλιος Καίσαρας αναδείχθηκε κυρίαρχη μορφή της ρωμαϊκής πολιτικής σκηνής.

17,73 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας υπήρξε από τις επιφανέστερες προσωπικότητες του αρχαίου κόσμου, καθώς θεωρείται ότι άλλαξε αποφασιστικά την πορεία του ελληνορωμαϊκού κόσμου. Καταγόμενος από αριστοκρατική γενιά, επέλεξε ν' ασχοληθεί με την πολιτική. Επιδίωξε να αναρριχηθεί στα ύπατα αξιώματα, ώστε να οργανώσει το κακοδιοικούμενο ρωμαϊκό κράτος. Εν μέσω μηχανορραφιών, καιροσκοπικών συμμαχιών, συνομωσιών, καθώς και εμφύλιων πολέμων, ο Ιούλιος Καίσαρας αναδείχθηκε κυρίαρχη μορφή της ρωμαϊκής πολιτικής σκηνής. Δικτάτορας πλέον, είχε στη διάθεσή του μόλις ένα χρόνο για να προβεί στην αναδιοργάνωση που οραματιζόταν, καθώς δολοφονήθηκε στη Σύγκλητο (15 Μαρτίου 44 π.Χ.) από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Την αινιγματική αυτή προσωπικότητα και την επίδρασή της στην ιστορία επιχειρεί να αναλύσει ο Luciano Canfora.
Subtitle: 
Ο δημοκρατικός δικτάτορας
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-460-937-8
Book pages: 
565
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Λουτσιάνο Κάνφορα διδάσκει Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιστορικούς που έχουν ασχοληθεί με τους αρχαίους χρόνους. Γνωστός στο ευρύ κοινό για τα άρθρα του στην εφημερίδα "Corriere della Sera", έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία. Κάποιο από αυτά είναι:
-"Ιστορίες ολιγαρχικών"
-"Το μυστήριο Θουκυδίδης"

Subtitle: 
Ο δημοκρατικός δικτάτορας
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-460-937-8
Book pages: 
565
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο