Product

Ιστορία της νήσου Λευκάδος

Product

Ιστορία της Νήσου Λευκάδος

Ιστορία της Νήσου Λευκάδος

Κωδικός:
98937
Product Categories: 
Description: 

[...] Γράφηκε λοιπόν αυτή η ιστορία για να ικανοποιήσει ένα αίτημα των πολλών Λευκαδίων -γι' αυτούς είναι και η περισσολογία κάποτε- αλλά και κάποιων άλλων φιλομαθών· δηλαδή ενός μάλλον ευρύτερου κοινού, και όχι για να κάμει σοφώτερους σοφούς ιστορικούς ή ειδικούς, που από τις ψηφίδες των έργων τους έγινε το πιο πολύ η δική της σύνθεση.

37,29 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Γράφηκε λοιπόν αυτή η ιστορία για να ικανοποιήσει ένα αίτημα των πολλών Λευκαδίων -γι' αυτούς είναι και η περισσολογία κάποτε- αλλά και κάποιων άλλων φιλομαθών· δηλαδή ενός μάλλον ευρύτερου κοινού, και όχι για να κάμει σοφώτερους σοφούς ιστορικούς ή ειδικούς, που από τις ψηφίδες των έργων τους έγινε το πιο πολύ η δική της σύνθεση. Εκείνο στο οποίο κυρίως απέβλεπα γράφοντας, ήταν να παρουσιάσω, όσο μου ήταν δυνατό και με τα στοιχεία που διέθετα, τη ζωή των παιδεμένων κατοίκων του νησιού κι όχι μόνο ή τόσο να κάμω γνωστούς τους κάθε φορά κύριους ή αφέντες ή και τύραννους του τόπου, ποιος ήρθε και ποιος έφυγε. Ήθελα να ρήξω λίγο φως από όσα έμαθα και ήξερα στη ζωή των ανθρώπων, που η μοίρα τους έφερε να κατοικήσουν σ' αυτό το νησί, να το δουλέψουν και να μοχθήσουν για να μορφοποιήσουν την τραχειά ύλη που η φύση τούς πρόσφερε και, όπως είχαν χρέος, σαν ανταπόδοση να ομορφήνουν τον τόπο και σύγχρονα να τον υπερασπίσουν· κατόρθωμα τούτο και ηρωισμός.[...] (απόσπασμα από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7498-35-6
Book pages: 
701
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2

Πάνος Γ. Ροντογιάννης (1911-1996).
Γεννήθηκε στους Τσουκαλάδες Λευκάδας και σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ιδρυτής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας και της Συλλογής Εικόνων Μεταβυζαντινής Τέχνης. Δίδαξε εμπνευσμένα στη μέση εκπαίδευση, κατά τη μαρτυρία των μαθητών του (Κατερίνη, Λευκάδα, Ηγουμενίτσα, Αθήνα). Ερεύνησε με πάθος και αποτελεσματικότητα το παρελθόν της Λευκάδας και άφησε σπουδαίο ιστοριογραφικό έργο, που τον ανέδειξε ιστορικό της Λευκάδας. "Η χριστιανική τέχνη στη Λευκάδα" (1974), "Ιστορία της νήσου Λευκάδος" (1980, 1982), "Οι πρωτεύουσες της Λευκάδος" (1988), "Η εκπαίδευση στη Λευκάδα 1613-1950" (1994).

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7498-35-6
Book pages: 
701
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2