Product

Ιστορία της Νήσου Λευκάδος

Product

Ιστορία της νήσου Μεγίστης Καστελλόριζου

Ιστορία της Νήσου Λευκάδος

Κωδικός:
118612
Product Categories: 
Description: 

[...] Έκρινα, πως αρκετά έπρεπε να γραφούν για όλη την μετά την ένωση ιστορική περίοδο του νησιού. Έτσι προσπάθησα να παρουσιάσω και την παλιότερη και τη νεότερη εποχή της περιόδου, τη σύγχρονή μας, κι από πολλές μάλιστα πλευρές, δίνοντας στο κάθε θέμα τον τύπο μιας μικρής μονογραφίας. Πόσο, βέβαια, θα ικανοποιήσουν αυτά που γράφηκαν, είναι άλλο ζήτημα.

40,76 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Έκρινα, πως αρκετά έπρεπε να γραφούν για όλη την μετά την ένωση ιστορική περίοδο του νησιού. Έτσι προσπάθησα να παρουσιάσω και την παλιότερη και τη νεότερη εποχή της περιόδου, τη σύγχρονή μας, κι από πολλές μάλιστα πλευρές, δίνοντας στο κάθε θέμα τον τύπο μιας μικρής μονογραφίας. Πόσο, βέβαια, θα ικανοποιήσουν αυτά που γράφηκαν, είναι άλλο ζήτημα. Οπωσδήποτε όμως πιστεύω, πως με ό,τι προστέθηκε πολλά θέματα και κεφάλαια ολοκληρώθηκαν ή συμπληρώθηκαν, και πως ένας που θα ενδιαφερθεί για μια συνθετικότερη εργασία για την οικονομία του τόπου, τις γεωργικές καλλιέργειες, την παραγωγή της γης και τη ζωοκομία, τις τιμές των προϊόντων και τη ναυτιλία κλπ., αλλά και την εκκλησία, την παιδεία, τα γράμματα και τις καλές τέχνες, θα βρει αρκετές, κάποτε μάλιστα πολλές, πληροφορίες μέσα σ' αυτή τη γενική εξιστόρηση, από τις οποίες, όταν πυκνώσουν και οργανωθούν καλύτερα, θα προβάλει καθαρότερα και η γενική εικόνα της ζωής των ανθρώπων του τόπου -αρχή και τέλος, νομίζω, κάθε μικρής ιστορίας- αλλά και η εικόνα του τόπου, όπως διαμορφωνόταν από τη μία εποχή στην άλλη με τη δουλειά του ανθρώπου μέσα στο πέρασμα δεκάδων αιώνων. [...] (απόσπασμα από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7498-39-9
Book pages: 
934
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2

Πάνος Γ. Ροντογιάννης (1911-1996).
Γεννήθηκε στους Τσουκαλάδες Λευκάδας και σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Ιδρυτής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας και της Συλλογής Εικόνων Μεταβυζαντινής Τέχνης. Δίδαξε εμπνευσμένα στη μέση εκπαίδευση, κατά τη μαρτυρία των μαθητών του (Κατερίνη, Λευκάδα, Ηγουμενίτσα, Αθήνα). Ερεύνησε με πάθος και αποτελεσματικότητα το παρελθόν της Λευκάδας και άφησε σπουδαίο ιστοριογραφικό έργο, που τον ανέδειξε ιστορικό της Λευκάδας. "Η χριστιανική τέχνη στη Λευκάδα" (1974), "Ιστορία της νήσου Λευκάδος" (1980, 1982), "Οι πρωτεύουσες της Λευκάδος" (1988), "Η εκπαίδευση στη Λευκάδα 1613-1950" (1994).

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7498-39-9
Book pages: 
934
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2