Product

Ιστορία του νέου ελληνισμού

Product

Ιστορία του Όθωνος βασιλέως της Ελλάδος 1832 - 1862

Ιστορία του νεώτερου και σύγρονου κόσμου

Κωδικός:
89658
Manufacturer: 
Description: 

Το παρόν έργο είναι καρπός πολυετούς διδασκαλίας του μαθήματος της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας. Στόχος του είναι η εισαγωγή του αναγνώστη στην ιστορία της Ευρώπης κυριώς από το Συνέδριο της Βιέννης (1815) μέχρι τη σύγχρονη εποχή με τις απαραίτητες προεκτάσεις σε όλο τον κόσμο.

25,68 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν έργο είναι καρπός πολυετούς διδασκαλίας του μαθήματος της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας. Στόχος του είναι η εισαγωγή του αναγνώστη στην ιστορία της Ευρώπης κυριώς από το Συνέδριο της Βιέννης (1815) μέχρι τη σύγχρονη εποχή με τις απαραίτητες προεκτάσεις σε όλο τον κόσμο. Τα στοιχεία, στα οποία βασίζεται το βιβλίο είναι ερανισμένα από τα έργα άλλων ειδικών ιστορικών, τα οποία παρατίθενται στην κατά κεφάλαια βιβλιογραφία. Η επιλογή των έργων αυτών από πολλά άλλα έγινε με βάση την επιστημινική ενημερότητά τους. Οι διάφορες λοιπόν απόψεις και εκτιμήσεις που προβάλλονται είναι επηρεασμένες από τη σχετική βιβλιογραφία αλλά εκφράζουν, όπως είναι φυσικό, προσωπικές προτιμήσεις στην προσέγγιση και ερμηνεία του ιστορικού παρελθόντος. Ο αυστηρός έλεγχος της αξιοπιστίας των πηγών και η ακριβής αφήγηση των γεγονότων κατά χρονολογική σειρά είναι οι βασικές αρχές της μετά χείρας ιστοριογραφίας.[...] (Από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
1815-1997
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-286-793-0
Book pages: 
370
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Παναγιώτης Νταβαρίνος είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας/Ιστορίας, πτυχιούχος Νομικής και πτυχιούχος Θεολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και αναγορεύθηκε διδάκτωρ Φιλοσοφίας/Ιστορίας στο Heinrich-Heine Πανεπιστήμιο Duesseldorf Γερμανίας.
Έχει συγγράψει αρκετές επιστημονικές εργασίες. Είναι επίσης σχολικός σύμβουλος Δ.Ε.

Subtitle: 
1815-1997
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-286-793-0
Book pages: 
370
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο