Product

Ιστορίες από την παλιά Αθήνα

Product

Ιστορίες από την παράδοση και τη λαογραφία

Ιστορίες από την παλιά Πράγα

Κωδικός:
82521
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

[...] Η συλλογή διηγημάτων "Ιστορίες από την παλιά Πράγα" εκδόθηκε το 1878. Είναι οι αναμνήσεις του συγγραφέα από τη ζωή του στην συνοικία Μάλα Στράνα: παιδικά χρόνια, πρώτες φιλίες και δοκιμασίες, πρώτες αγάπες, μα και πρώτες προσπάθειες να εισέλθει στον κόσμο της λογοτεχνίας και της δημοσιογραφίας. [...]

9,58 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Η συλλογή διηγημάτων "Ιστορίες από την παλιά Πράγα" εκδόθηκε το 1878. Είναι οι αναμνήσεις του συγγραφέα από τη ζωή του στην συνοικία Μάλα Στράνα: παιδικά χρόνια, πρώτες φιλίες και δοκιμασίες, πρώτες αγάπες, μα και πρώτες προσπάθειες να εισέλθει στον κόσμο της λογοτεχνίας και της δημοσιογραφίας. [...] Τα διηγήματά του μας δείχνουν ότι η ειδυλλιακή φαινομενικά γειτονιά του δεν είναι στην πραγματικότητα ειδυλλιακή, ότι το φαινομενικά σιωπηλό σπίτι δεν είναι στην πραγματικότητα σιωπηλό, ότι η γειτονιά είναι, άμα χρειαστεί, αμείλικτη. [...] (από το επίμετρο της Μίλαντα Χορύνοβα)
Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-8480-30-2
Book pages: 
123
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Σκόπελος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τσέχος συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιαν Νέρουντα (1834-1891) ήταν από τις εντυπωσιακότερες φυσιογνωμίες των "Μάγιοβτσι", μιας ομάδας Τσέχων συγγραφέων που άκμασαν τη δεκαετία του 1850.
Τα έργα του έχουν την πολυπλοκότητα της σύγχρονης λογοτεχνίας, καθώς προσπαθεί να συνδυάσει "τσεχικότητα" και οικουμενικότητα. Ο Νέρουντα γράφει κοινωνικό μυθιστόρημα, με θέματα από την αστική ζωή. Στα έργα του, γραμμένα με λεπτότητα και χιούμορ, έχει στα χείλη το χαμόγελο και στα μάτια το δάκρυ. Πολλές φορές, ιδίως στα ρομαντικά μέρη, νιώθουμε τον ποιητή Νερούντα.

Publications Date: 
1998
Book ISBN: 
960-8480-30-2
Book pages: 
123
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Σκόπελος
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο