Product

Ιστορίες

Product

Ιστορίες

Ιστορίες

Κωδικός:
42972
Description: 

Οι "Ιστορίες" ανήκουν σ' ένα μεγαλύτερο κύκλο διηγημάτων, διατηρώντας τη δική τους καινούργια, πρωτογενή ενότητα. Αυτά τα "χρονικά" σε πρόζα και στίχους είναι "συνταγές" και διδασκαλίες ενός ποιητή που δε γράφει για τον εαυτό του αλλά κυρίως για τους άλλους, χρησιμοποιώντας τη διαλεκτική μέθοδο.

7,67 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι "Ιστορίες" ανήκουν σ' ένα μεγαλύτερο κύκλο διηγημάτων, διατηρώντας τη δική τους καινούργια, πρωτογενή ενότητα. Αυτά τα "χρονικά" σε πρόζα και στίχους είναι "συνταγές" και διδασκαλίες ενός ποιητή που δε γράφει για τον εαυτό του αλλά κυρίως για τους άλλους, χρησιμοποιώντας τη διαλεκτική μέθοδο. Όλοι σχεδόν οι χαρακτήρες που παρελαύνουν στις "Ιστορίες" είναι α-κοινωνικοί· κάνουν την επανάσταση τους συνειδητά ή ασυνείδητα, προσπαθούν ν' ανοίξουν δρόμο. Ο Μπρεχτ για μια ακόμα φορά, χρησιμοποιώντας τη μορφή της αφήγησης κυρίως, μεταφέρει την ηθική και πολιτική του κοσμοθεωρία, αυτή που τον παρακίνησε να "στήσει το σπιτικό του" στην Ανατολική Γερμανία. Παρ' όλα αυτά, το έργο ενός αληθινού συγγραφέα ξεπερνάει τη στράτευση του σε μια συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση που μπορεί να οδηγήσει στην παγίδα του κονφορμισμού και στην κάστα των "ολίγων". Οι Ιστορίες του, είναι φανερό, ότι ανήκουν κυρίως στο λαό.
Publications Date: 
1988
Book ISBN: 
960-208-201-1
Book pages: 
192
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1898 στο Άουγκσμπουργκ. Το 1917 γράφτηκε στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Μονάχου, αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του, ξαναγύρισε στο Άουγκσμπουργκ, και υπηρέτησε για ένα διάστημα σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Οι θεατρικές του αναζητήσεις γνώρισαν πολύ γρήγορα την καταξίωση, με το βραβείο Κλάιστ (1922). Αντικομφορμιστής, ορκισμένος εχθρός του πολέμου και του καπιταλισμού, βρίσκεται ήδη από το 1923 πέμπτος στον μαύρο πίνακα του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας. Όταν οι Εθνικοσοσιαλιστές καταλαμβάνουν την εξουσία το 1933, ο Μπρεχτ παίρνει το δρόμο της εξορίας: Ελβετία, Δανία, Φινλανδία, Ρωσία, και τέλος Αμερική, όπου συνεργάζεται στην Καλιφόρνια με τον Τσάρλι Τσάπλιν και τον Τσαρλς Λώτον. Το 1949 εγκαθίσταται οριστικά στο Ανατολικό Βερολίνο, όπου πεθαίνει το 1956.

Publications Date: 
1988
Book ISBN: 
960-208-201-1
Book pages: 
192
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο