Product

Ιστορική γεωγραφία του αρχαίου κόσμου

Product

Ιστορική γλωσσολογία και φιλολογία

Ιστορική γλωσσολογία

Κωδικός:
101909
Manufacturer: 
Description: 

Tο βιβλίο αυτό εξετάζει με ποιον τρόπο και για ποιο λόγο ξεκινούν και εξαπλώνονται οι γλωσσικές μεταβολές, και πώς εντέλει μπορούν να ερμηνευτούν.

32,71 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Tο βιβλίο αυτό εξετάζει με ποιον τρόπο και για ποιο λόγο ξεκινούν και εξαπλώνονται οι γλωσσικές μεταβολές, και πώς εντέλει μπορούν να ερμηνευτούν. Στο πρώτο μισό του βιβλίου η April M. S. McMahon αναλύει μεταβολές από κάθε περιοχή της γραμματικής: τη φωνητική και τη φωνολογία, τη μορφολογία, τη σύνταξη, τη σημασιολογία και το λεξιλόγιο. Στο δεύτερο μισό στρέφεται στις πιο πρόσφατες εξελίξεις της κοινωνικο-ιστορικής γλωσσολογίας και ερευνά θέματα όπως η γλωσσική επαφή, η γλωσσική ποικιλότητα, οι γλώσσες pidgin και οι κρεολές, καθώς και ο γλωσσικός θάνατος. H πραγμάτευση διαφωτίζεται από έναν πλούτο παραδειγμάτων από την αγγλική, την ελληνική και άλλες γλώσσες.
Subtitle: 
Η θεωρία της γλωσσικής μεταβολής
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-375-831-0
Book pages: 
502
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η April M. S. McMahon υπήρξε λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge για δώδεκα χρόνια με αντικείμενο τη Φωνολογία και την Ιστορική Γλωσσολογία της αγγλικής γλώσσας. Σήμερα είναι πρόεδρος της Linguistics Association της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει γράψει επίσης τα βιβλία "Lexical Phonology and the History of English" (2000), "Change, Chance, and Optimality" (2000) και "An Introduction to English Phonology" (2002).

Subtitle: 
Η θεωρία της γλωσσικής μεταβολής
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-375-831-0
Book pages: 
502
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο