Product

Ιστορική εικόνα της ομοφυλοφιλίας

Product

Ιστορική εκπαίδευση στην ελληνική διασπορά

Ιστορική εισαγωγή στην Παλαιά Διαθήκη

Κωδικός:
84929
Manufacturer: 
Description: 

Πρώτα, δύο λόγια για να εξηγήσω γιατί στη δομή αυτού του βιβλίου απομακρύνθηκα από τον καθιερωμένο τύπο των "Εισαγωγικών".

5,96 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πρώτα, δύο λόγια για να εξηγήσω γιατί στη δομή αυτού του βιβλίου απομακρύνθηκα από τον καθιερωμένο τύπο των "Εισαγωγικών". Ο μέσος αναγνώστης μιας Εισαγωγής της Παλαιάς Διαθήκης βρίσκεται πολλές φορές σε άγνοια των ιστορικών συνθηκών, που πλαισιώνουν τα περιεχόμενα των διαφόρων βιβλίων της, και διατρέχει έτσι τον κίνδυνο να του διαφύγει ως ένα βαθμό η ακριβής έννοιά τους. Ο κίνδυνος είναι συνηθέστερος - και οι συνέπειές του ουσιαστικότερες - σε σχέση με τα προφητικά βιβλία. Επιχειρείται πολλές φορές η μελέτη ενός προφητικού βιβλίου ανεξάρτητα από τα άλλα βιβλία της Π. Διαθήκης, που προσφέρουν το ιστορικό και θρησκευτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο γεννήθηκε η ανάγκη αυτής της συγκεκριμένης προφητικής "οράσεως". [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Book pages: 
515
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Πειραιάς
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δρ. Γεώργιος Χατζηαντωνίου γεννήθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1904. Απεφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία για δέκα χρόνια (1927-1937). Το 1940 απεφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Cambridge στην Αγγλία. Σπούδασε επίσης στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκωτίας ειδικευόμενος στην Εκκλησιαστική Ιστορία, απ' όπου του απονεμήθηκε το πτυχίο του διδάκτορα. Η διδακτορική του διατριβή "Κύριλλος Λούκαρις, ο βίος και το έργο του" έχει εκδοθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα με επιτυχία. Έχει υπηρετήσει στο ποιμαντορικό έργο διαφόρων ευαγγελικών εκκλησιών στην Αγγλία, Ελλάδα και τέλος στον Καναδά όπου και μέχρι σήμερα ζει. Έχει διδάξει ιστορία του δυτικού πολιτισμού στο πανεπιστήμιο του Calgary και εκκλησιαστική ιστορία, πατρολογία και ελληνικά της Καινής Διαθήκης στη Ρωμαιοκαθολική Θεολογική Σχολή στο Edmonton του Καναδά, απ' όπου και αποχώρησε μετά από διδασκαλία οκτώ χρόνων με τον τίτλο του επίτιμου καθηγητή. Έχει συγγράψει περί τα 25 βιβλία, και ήταν εκδότης του περιοδικού "Παιδικά φύλλα" επί 13 χρόνια. Είναι παντρεμένος από το 1935 με την Ελένη Πανούση και έχει ένα γιο.

Book pages: 
515
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Πειραιάς
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο