Product

Ιστορική μάθηση

Product

Ιστορική μνήμη και ελληνικότητα στα κόμικς

Ιστορική μαθητεία και περιβάλλον

Κωδικός:
174373
Description: 

Το βιβλίο της Δήμητρας Καυκά "Ιστορική μαθητεία και περιβάλλον" συμπληρώνει το αντίστοιχο κενό στην ελληνική βιβλιογραφία για τη διδακτική της ιστορίας. Αποτελεί εμπεριστατωμένο οδηγό για το μάθημα της ιστορίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου διερευνώνται ζητήματα θεωρητικά τα οποία έχουν σχέση με την ιστορική προσέγγιση και ερμηνεία του περιβάλλοντος.

Το δεύτερο μέρος έχει καθαρά πρακτικό χαρακτήρα. Πραγματεύεται τρόπους που αφορούν τη διδακτική αξιοποίηση του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της διασύνδεσής του με την ιστορία.

17,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο της Δήμητρας Καυκά "Ιστορική μαθητεία και περιβάλλον" συμπληρώνει το αντίστοιχο κενό στην ελληνική βιβλιογραφία για τη διδακτική της ιστορίας. Αποτελεί εμπεριστατωμένο οδηγό για το μάθημα της ιστορίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου διερευνώνται ζητήματα θεωρητικά τα οποία έχουν σχέση με την ιστορική προσέγγιση και ερμηνεία του περιβάλλοντος. Το δεύτερο μέρος έχει καθαρά πρακτικό χαρακτήρα. Πραγματεύεται τρόπους που αφορούν τη διδακτική αξιοποίηση του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της διασύνδεσής του με την ιστορία. Ο στόχος αυτός υλοποιείται με συγκεκριμένες δραστηριότητες που υποστηρίζουν την ιστορική πρόσληψη, όπως αναγνωστικές προτάσεις, μαθητικοί φάκελοι, λογοτεχνικές διαδρομές, κ.ά. Υποστηρικτικά λειτουργεί και ο φάκελος εκπαιδευτικών εργαλείων, ο οποίος προσφέρει στον μαθητή τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης των μηνυμάτων που ο χώρος εκπέμπει.
Subtitle: 
Οδηγός για το πρωτοβάθμιο σχολείο
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-91959-8-9
Book pages: 
208
Book Dimensions: 
27χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
Οδηγός για το πρωτοβάθμιο σχολείο
Publications Date: 
2011
Book ISBN: 
960-91959-8-9
Book pages: 
208
Book Dimensions: 
27χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο