Product

Θεόδωρου Κολοκοτρώνη Άπαντα (Απομνημονεύματα - Δίκη)

Product

Θεωρία πιθανοτήτων και εφαρμογές

Ιωάννη Μακρυγιάννη Άπαντα (Απομνημονεύματα - Δίκη)

Κωδικός:
37631P
Εκδότης: 
Συγγραφέας: 
Description: 

Μελετήματα Ασδραχάς, Σ. Βλαχογιάννης, Γιάννης. Κορδάτος, Γ. Θεοτοκάς Γ.

90,00 €
Μελετήματα Ασδραχάς, Σ. Βλαχογιάννης, Γιάννης. Κορδάτος, Γ. Θεοτοκάς Γ.
Subtitle: 
3 τόμοι σε ένα δέσιμο
Language: 
Αριθ. Σελίδων: 
963
Διαστάσεις Βιβλίου: 
24x16
Τόπος Έκδοσης: 
Αθήνα
Βιβλιοδεσία: 
Σκληρό εξώφυλλο
Εισαγωγή: 
Αλεξίου, Ελλη
Αριθ. Τόμων: 
1

Δημήτρης Φωτιάδης (1898-1988). Ο Δημήτρης Φωτιάδης, γιος του γαιοκτήμονα και λογοτέχνη Αλέκου Φωτιάδη, γεννήθηκε και πέρασε τα νεανικά του χρόνια στη Σμύρνη. Κατά τη διάρκεια του Μικρασιατικού Πολέμου υπηρέτησε ως εθελοντής και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή έφυγε στην Αθήνα. Εργάστηκε ως υπάλληλος ναυτιλιακού γραφείου στον Πειραιά, ενώ παράλληλα μπήκε στους λογοτεχνικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής εργάστηκε ως ανταποκριτής στην Αίγυπτο, το Λονδίνο και τη Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου διώχτηκε και εξορίστηκε για τα αριστερά πολιτικά του φρονήματα και στη συνέχεια έγινε μέλος της Διοικητικής Επιτροπής στην ΕΔΑ. Από το 1936 και για πέντε χρόνια διηύθυνε το λογοτεχνικό περιοδικό Νεοελληνικά Γράμματα και από το 1945 ως το 1948 τα Ελεύθερα Γράμματα. Στο χώρο της λογοτεχνίας ασχολήθηκε κυρίως με το θέατρο, όπου πρωτοεμφανίστηκε επίσημα το 1931 με το βραβευμένο στον Καλοκαιρίνειο δραματικό διαγωνισμό έργο Μάνια Βιτρόβα, που παραστάθηκε τον επόμενο χρόνο από το Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη. Τον ίδιο χρόνο βραβεύτηκε στο διαγωνισμό της καλλιτεχνικής λέσχης Ατελιέ για το μονόπρακτο θεατρικό του έργο Το μαγεμένο βιολί. Έργα του ανέβηκαν επίσης από τους θιάσους της Μαρίκας Κοτοπούλη και των Ενωμένων Καλλιτεχνών, ενώ ασχολήθηκε επίσης με τη θεατρική μετάφραση, την ιστοριογραφία και το δοκίμιο. Τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Εταιρείας Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (1939) και το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορηματικής Βιογραφίας (1982 για το έργο του Ενθυμήματα). Πέθανε στην Αθήνα. Για περισσότερα βιογραφικά στοιχεία του Δημήτρη Φωτιάδη βλ. Άγρας Τέλλος, «Φωτιάδης Δημήτρης», Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια 24. Αθήνα, Πυρσός, 1934 και χ.σ. «Φωτιάδης Δημήτρης», Παγκόσμιο Βιογραφικό Λεξικό 9β. Αθήνα, Εκδοτική Αθηνών, 1988.
(Πηγή: Αρχείο Ελλήνων Λογοτεχνών, Ε.ΚΕ.ΒΙ.).

Ο Γιάννης Βλαχογιάννης, γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1934, στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Το 1952 τελείωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές και το ίδιο έτος εισήχθη, κατόπιν εξετάσεων, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το οποίο πήρε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών. Αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Με τη λογοτεχνία και την ποίηση ασχολήθηκε από πολύ μικρός. Άρχισε να γράφει από ηλικία 12 ετών και συνεχίζει μέχρι τώρα.
Οι συλλογές ποιημάτων του, καθώς και άλλα έργα του, είναι αντιπροσωπευτικά των θεμάτων που τον απασχολούν, δηλαδή: η κοινωνία, η πολιτική, η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η θρησκεία, η ηθική, ο πολιτισμός, η μυθολογία, ο έρωτας, κ.λπ.
Ποιητικές του συλλογές: "Γλυκά κελαδίσματα", "Ουράνιο τόξο", "Η μεγάλη σύναξη των θεών", "Ποιήματα στην Αρία".

Subtitle: 
3 τόμοι σε ένα δέσιμο
Language: 
Αριθ. Σελίδων: 
963
Διαστάσεις Βιβλίου: 
24x16
Τόπος Έκδοσης: 
Αθήνα
Βιβλιοδεσία: 
Σκληρό εξώφυλλο
Εισαγωγή: 
Αλεξίου, Ελλη
Αριθ. Τόμων: 
1