Product

Καινούργια ξεκινήματα

Product

Καινούργιες ρούνες

Καινούργιες ζωές

Κωδικός:
137539
Description: 

Ανατολική Γερμανία 1990. Ο Ενρίκο Τύρμερ, άνθρωπος του θεάτρου και επίδοξος συγγραφέας, γυρίζει την πλάτη στην Τέχνη και υπό την καθοδήγηση του δικού του Μεφιστοφελή, του πανταχού παρόντα Κλέμενς φον Μπάριστα, ρίχνεται στην επιχειρηματική δράση. Για τη στροφή αυτή της ζωής του, αλλά και γενικότερα για τις πολυκοινωνικές αλλαγές που ζει η Γερμανία την εποχή της πτώσης του τείχους, μιλούν οι επιστολές του Τύρμερ που έχουν ως παραλήπτες τους τρεις μεγάλους έρωτες της ζωής του: την αδελφή του Βέρα Τύρμερ, τον παιδικό του φίλο Γιόχαν και τη Νικολέτα, το άπιαστο όνειρό του.

21,09 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ανατολική Γερμανία 1990. Ο Ενρίκο Τύρμερ, άνθρωπος του θεάτρου και επίδοξος συγγραφέας, γυρίζει την πλάτη στην Τέχνη και υπό την καθοδήγηση του δικού του Μεφιστοφελή, του πανταχού παρόντα Κλέμενς φον Μπάριστα, ρίχνεται στην επιχειρηματική δράση. Για τη στροφή αυτή της ζωής του, αλλά και γενικότερα για τις πολυκοινωνικές αλλαγές που ζει η Γερμανία την εποχή της πτώσης του τείχους, μιλούν οι επιστολές του Τύρμερ που έχουν ως παραλήπτες τους τρεις μεγάλους έρωτες της ζωής του: την αδελφή του Βέρα Τύρμερ, τον παιδικό του φίλο Γιόχαν και τη Νικολέτα, το άπιαστο όνειρό του. Έτσι γεννιέται αυτό που ο Τύρμερ χρόνια ονειρευόταν: το μυθιστόρημα της ζωής του, ένα μυθιστόρημα χορταστικό, πολυεδρικό, στο οποίο αντανακλάται η σύγχρονη ιστορία.
Subtitle: 
Τα νεανικά χρόνια του Ενρίκο Τύρμερ σε γράμματα και πεζά, με επιμέλεια, σχόλια και πρόλογο του Ίνγκο Σούλτσε
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-03-4812-Χ
Book pages: 
669
Book Dimensions: 
22χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο ΄Ινγκο Σούλτσε γεννήθηκε το 1962 στη Δρέσδη και σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Ιένα. Στη συνέχεια εργάστηκε σε εφημερίδα και στο Δημοτικό θέατρο του Άλτενμπουργκ. Η παραμονή του για έξι μήνες στην Αγία Πετρούπολη τον οδήγησε να γράψει το πρώτο του βιβλίο, "33 Στιγμές ευτυχίας" (1995), το οποίο τον έκανε αμέσως γνωστό και βραβεύτηκε με τα βραβεία Άλφρεντ Ντέμπλιν, Ερνστ Bίλνερ, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Ίνγκεμποργκ Μπάχμαν, καθώς και με το βραβείο Ασπέκτε. Το δεύτερο βιβλίο του, με τίτλο "Απλές ιστορίες" (1998), γνώρισε επίσης μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Ζει στο Βερολίνο.

Subtitle: 
Τα νεανικά χρόνια του Ενρίκο Τύρμερ σε γράμματα και πεζά, με επιμέλεια, σχόλια και πρόλογο του Ίνγκο Σούλτσε
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-03-4812-Χ
Book pages: 
669
Book Dimensions: 
22χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο