Product

Καλά μόνο να βρεις

Product

Καλά νέα από την Αφροδίτη

Καλά να πάθουν !

Κωδικός:
71107
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινής γνώμης μετά την 11 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη μεγάλη χρησιμότητά του είναι ότι συγκεντρώνει όλες τις κουκίδες μαζί αποκαλύπτοντας τη μεγάλη εικόνα: ότι η κοινωνία μας είναι βαθιά αντιδυτική, μια κοινωνία που μπορεί κάθε φορά να επιλέγει πολιτικά την Δύση για να αποκομοίσει ό,τι μπορεί από αυτή - και αποκομίζει πολλά - , συναισθηματικά όμως αισθάνεται ξένη προς αυτήν. Μια κοινωνία κυνική, που σώζει την ψυχή της κατηγορώντας ως κυνικούς όλους τουσ άλλους.

25,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινής γνώμης μετά την 11 Σεπτεμβρίου. Η πρώτη μεγάλη χρησιμότητά του είναι ότι συγκεντρώνει όλες τις κουκίδες μαζί αποκαλύπτοντας τη μεγάλη εικόνα: ότι η κοινωνία μας είναι βαθιά αντιδυτική, μια κοινωνία που μπορεί κάθε φορά να επιλέγει πολιτικά την Δύση για να αποκομοίσει ό,τι μπορεί από αυτή - και αποκομίζει πολλά - , συναισθηματικά όμως αισθάνεται ξένη προς αυτήν. Μια κοινωνία κυνική, που σώζει την ψυχή της κατηγορώντας ως κυνικούς όλους τουσ άλλους. Η δεύτερη μεγάλη χρησιμότητα του έργου αυτού είναι ότι στερεί από τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης την δυνατότητα να κρύψουν κάτω από το χαλί όσα κατά καιρούς είπαν. Μας κάνει επίσης γνωστές τις αντιδράσεις των ομογενών μας, οι οποίοι είδαν την μια από τις δύο πατρίδες τους να δέχεται επίθεση και την άλλη να πανηγυρίζει για αυτό. Είναι λοιπόν απαραίτητο για τους πολιτικούς που νομίζουν ότι ανέξοδα μπορούν να λένε άλλα μέσα κι άλλα έξω και για τους πολίτες που νομίζουν ότι όλα αυτά συνέβησαν κάπου μακριά και δεν επηρεάζουν το μέλλον τους. Ίσως αυτό το βιβλίο να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι κάναμε και την επόμενη φορά που θα ζητήσουμε τη βοήθεια των ανθρώπων αυτών, να τους αντιμετωπίσουμε με τον σεβασμό που τους αξίζει και με την ευγωμοσύνη που τους χρωστάμε.
Subtitle: 
Η ελληνική κοινή γνώμη μετά την 11η Σεπτεμβρίου
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-252-007-8
Book pages: 
480
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μανώλης Βασιλάκής είναι διευθυντής της "Athens Review of Books". Συγγραφέας μεταξύ άλλων, των βιβλίων "Καλά να πάθουν!", "Η ελληνική κοινή γνώμη μετά την 11η Σεπτεμβρίου (2002)" και "Η μάστιγα του Θεού" (2006).

Subtitle: 
Η ελληνική κοινή γνώμη μετά την 11η Σεπτεμβρίου
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-252-007-8
Book pages: 
480
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο