Product

Κανείς δε με πιστεύει

Product

Κανείς δεν γυρίζει πίσω

Κανείς δεν άναβε τα φώτα

Κωδικός:
80490
Manufacturer: 
Description: 

Ένας πωλητής χύνει κροκοδείλια δάκρυα προκειμένου να πουλήσει γυναικείες κάλτσες· μια χοντρή κυρία ζει σε ένα πλημμυρισμένο σπίτι· ένα μπαλκόνι αυτοκτονεί από ζήλια· ένας πιανίστας έχει αγωνία πριν από την πρώτη του συναυλία: αυτός είναι ο κόσμος του Φελισμπέρτο Ερνάντες, ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς του «φανταστικού διηγήματος» της Λατινικής Αμερικής.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένας πωλητής χύνει κροκοδείλια δάκρυα προκειμένου να πουλήσει γυναικείες κάλτσες· μια χοντρή κυρία ζει σε ένα πλημμυρισμένο σπίτι· ένα μπαλκόνι αυτοκτονεί από ζήλια· ένας πιανίστας έχει αγωνία πριν από την πρώτη του συναυλία: αυτός είναι ο κόσμος του Φελισμπέρτο Ερνάντες, ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς του «φανταστικού διηγήματος» της Λατινικής Αμερικής. Μπορεί οι ιστορίες του να φαίνονται αυθαίρετες, αλλά ταυτόχρονα εκπέμπουν μια παράξενη αναγκαιότητα. Γραμμένες σε πρώτο πρόσωπο, σε γλώσσα απλή, ξεδιπλώνονται σαν όνειρο, συνδυάζοντας τη μελαγχολία του μοναχικού ανθρώπου με το καταλυτικό χιούμορ, με πρώτη ύλη τα προσωπικά βιώματα του συγγραφέα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από έναν αφηγητή ικανό να παντρεύει την καθημερινότητα με την εξαίρεση, μέχρι του σημείου να αποδεικνύει ότι μπορούν να είναι ένα και το αυτό;
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-375-494-3
Book pages: 
199
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Φελισμπέρτο Ερνάντες γεννήθηκε το 1902 στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης. Το πρώτο του βιβλίο είδε το φως το 1925, ενώ το 1942 ο Ερνάντες έκανε μεγάλη στροφή στη γραφή του με δύο εκτεταμένα αυτοβιογραφικά αφηγήματα. Η περίοδος όμως που τον ανέδειξε σ’ έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του «φανταστικού διηγήματος» της Λατινικής Αμερικής ξεκίνησε το 1947 με τη συλλογή Nadie encendia las lamparas και τελείωσε το 1960 με τη συλλογή La casa inundada, της οποίας το ομώνυμο διήγημα συμπεριλήφθηκε σε ανθολογία με τα καλύτερα διηγήματα του κόσμου. Ο Ερνάντες πέθανε το 1964 από λευχαιμία. Το έργο του έχει μεταφραστεί στα ιταλικά, στα γαλλικά και στα αγγλικά.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-375-494-3
Book pages: 
199
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο