Product

Κατατεθειμένες προτάσεις

Product

Καταυγασμός

Κατατονική οικονομία

Κωδικός:
77317
Description: 

Η παρατεταμένη στασιμότητα στη διεθνή οικονομία, φαινόμενο ανησυχητικό και μόνιμο, συνιστά το αντικείμενο ανάλυσης των δοκιμίων του ανά χείρας βιβλίου. Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τόσο στον χρηματιστηριακό τομέα, όπου η πτώση των εταιρειών "νέας οικονομίας" έχει τραυματίσει σοβαρά το σύστημα, όσο και στην πραγματική οικονομία όπου η αξιοπιστία των εταιρειών βρίσκεται στο ναδίρ μετά τις αποκαλύψεις για τις λογιστικές απάτες εταιρειών της "νέας οικονομίας", όπως η Enron, η WorldCom, η Tyco κ.τ.λ.

8,63 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η παρατεταμένη στασιμότητα στη διεθνή οικονομία, φαινόμενο ανησυχητικό και μόνιμο, συνιστά το αντικείμενο ανάλυσης των δοκιμίων του ανά χείρας βιβλίου. Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τόσο στον χρηματιστηριακό τομέα, όπου η πτώση των εταιρειών "νέας οικονομίας" έχει τραυματίσει σοβαρά το σύστημα, όσο και στην πραγματική οικονομία όπου η αξιοπιστία των εταιρειών βρίσκεται στο ναδίρ μετά τις αποκαλύψεις για τις λογιστικές απάτες εταιρειών της "νέας οικονομίας", όπως η Enron, η WorldCom, η Tyco κ.τ.λ. Στην Ευρώπη εμφανίζεται αργά αλλά σταθερά, το φαινόμενο της "ιαπωνοποίησης". Μηδενικοί ή ασθενικοί ρυθμοί ανάπτυξης με την ανεργία στο ζενίθ. Η κατάσταση στην Ιαπωνία δεν είναι καλύτερη και η οικονομική λειτουργία παραμένει στάσιμη και κατατονική. Τέλος, έχοντας πέσει στην παγίδα των υποτιθέμενων ελεύθερων ή ανοικτών αγορών, οι φτωχές χώρες δεν έχουν βελτιώσει, κατά σχετικό τρόπο, τη θέση τους στην διεθνή οικονομία, 20 χρόνια μετά τη Συμφωνία της Ουάσιγκτον. Εν τω μεταξύ, οι ορμητικές αλλαγές παρασύρουν, ανάμεσα στα άλλα, την προσωπική και τη συλλογική ζωή των ανθρώπων...
Subtitle: 
Δοκίμια για τη στασιμότητα στη διεθνή και ευρωπαϊκή οικονομία
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-02-1643-6
Book pages: 
164
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεόδωρος Κ. Πελαγίδης είναι καθηγητής οικονομικής ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ήταν επίκουρος καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει διδάξει επίσης ως επισκέπτης επικ. καθηγητής στο Π.Σ.Ε. "Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκηση" του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει ερευνητής SPES των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Πανεπιστήμιο Paris VIII και P.D. Fellow στο Center for European Studies, στο Πανεπιστήμιο Harvard. Στις τελευταίες του διεθνείς δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται το βιβλίο "Welfare State and Democracy in Crisis" (with L. Katseli and J. Milios, Ashgate Publ.) καθώς και άρθρα στα περιοδικά "Challenge", "The Magazine of Economic Affairs", "Industrial Relations", "Economy and Society", "Review of International Studies", "Cambridge Journal of Economics" κ.λπ.

Subtitle: 
Δοκίμια για τη στασιμότητα στη διεθνή και ευρωπαϊκή οικονομία
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-02-1643-6
Book pages: 
164
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο