Product

Κι όμως... τον αγαπάω!

Product

Κι σέν' πώς σ' λέν; Χαρίλαος Φλωράκης

Κι όσο υπάρχεις θα υπάρχω...

Κωδικός:
77726
Manufacturer: 
Description: 

Πώς εξηγείται το φαινόμενο ένας τραγουδιστής που δεν εμφανίστηκε επί μακρόν στα λαϊκά κέντρα, που δεν χαμογελούσε συχνά και δεν υπέκυπτε σε "πιέσεις" και "παραγγελιές" των θαμώνων να καταφέρει να γίνει θρύλος εν ζωή, στα 28 του μόλις χρόνια; Πώς ερμηνεύεται το γεγονός ότι ο ίδιος, από το 1966 μέχρι και το βιολογικό του τέλος, δεν πραγματοποίησε ούτε μία "ζωντανή" εμφάνιση, διατηρώντας αλώβητο το μύθο του και αποκτώντας ολοένα και περισσότερους θαυμαστές, που δεν είχαν την τύχη να τον δουν να τραγουδάει από κοντά; Και μάλιστα όταν για δώδεκα συνεχή έτη, από το 1

50,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Πώς εξηγείται το φαινόμενο ένας τραγουδιστής που δεν εμφανίστηκε επί μακρόν στα λαϊκά κέντρα, που δεν χαμογελούσε συχνά και δεν υπέκυπτε σε "πιέσεις" και "παραγγελιές" των θαμώνων να καταφέρει να γίνει θρύλος εν ζωή, στα 28 του μόλις χρόνια; Πώς ερμηνεύεται το γεγονός ότι ο ίδιος, από το 1966 μέχρι και το βιολογικό του τέλος, δεν πραγματοποίησε ούτε μία "ζωντανή" εμφάνιση, διατηρώντας αλώβητο το μύθο του και αποκτώντας ολοένα και περισσότερους θαυμαστές, που δεν είχαν την τύχη να τον δουν να τραγουδάει από κοντά; Και μάλιστα όταν για δώδεκα συνεχή έτη, από το 1975 έως και το 1987, δεν κυκλοφόρησε με την φωνή του ούτε ένα καινούργιο τραγούδι; Κι όμως, από τη στιγμή που επανήλθε στο προσκήνιο, οι πωλήσεις των δίσκων του, μέσα σε μια δεκαετία, χωρίς καμία υποστήριξη και προβολή από τα μέσα ενημέρωσης, δίχως βιντεοκλίπ, παρουσιάσεις, "σουξέ" και φανφάρες, άγγιξαν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Αν προσθέσουμε και τις επανεκδόσεις των παλαιότερων έργων του που ανελλιπώς κατακλύζουν την αγορά, το παραπάνω νούμερο, στο ίδιο χρονικό διάστημα, σχεδόν διπλασιάζεται. Το βιβλίο επιχειρεί με κριτήριο την ιστορική αλήθεια να καταγράψει την πολυτάραχη πορεία του Στέλιου Καζαντζίδη στο τραγούδι, το έργο, τις συμπράξεις και επιδόσεις του, τις παύσεις και αποχές του, αλλά και να εμβαθύνει σε άγνωστες πτυχές της καλλιτεχνικής του φυσιογνωμίας και προσωπικότητας. Αποτέλεσμα μιας πολύχρονης και κοπιαστικής έρευνας, στηρίζεται σε συνομιλίες που είχε ο συγγραφέας με τον ίδιο τον Καζαντζίδη, με φίλους και συνεργάτες του (δημιουργούς, μουσικούς, ερμηνευτές). Περιλαμβάνει επίσης σημαντικό ανέκδοτο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, καθώς και συγκεντρωτικούς καταλόγους με τη συνολική δισκογραφία του Καζαντζίδη. Προλογίζουν ο Θεόδωρος Δερβενιώτης και ο Βαγγέλης Περπινιάδης, ενώ την έκδοση χαιρετίζει η κυρία Βάσω Καζαντζίδη.
Subtitle: 
Η πορεία και τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8325-26-9
Book pages: 
712
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Κώστας Μπαλαχούτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ηλεκτρολογία στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της Κοζάνης και της Χαλκίδας και στο Πολυτεχνείο της Μπολόνια στην Ιταλία. Στις αρχές του 2001 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ατραπός το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Άπονες Εξουσίες" και θέμα την πορεία και εξέλιξη του λαϊκού -με την ευρύτερη έννοια- τραγουδιού στην ταραγμένη δεκαετία του '70. Ακολούθησε η επιμέλεια της βιογραφίας του λαϊκού ερμηνευτή Βαγγέλη Περπινιάδη με τίτλο "Πριν το Τέλος" στις εκδόσεις Προσκήνιο, καθώς και η συμμετοχή στο βιβλίο του Τάσου Καραΐσκου "Μανώλης Αγγελόπουλος, Ο Μεγάλος Τσιγγάνος, Όπως τον Γνώρισα..." από τις εκδόσεις Ατραπός, όπου είχε αναλάβει τη συγγραφή του προλόγου και την πραγματοποίηση της έρευνας. Το 2002 εκδόθηκε το πρωτοποριακό "Μουσικό Ημερολόγιο 2002 για τους φίλους του Λαϊκού Τραγουδιού", από τις εκδόσεις Ατραπός, το οποίο και εξαντλήθηκε. Ανάλογη αποδοχή είχαν από την πρώτη στιγμή και τα μουσικά ημερολόγια που κυκλοφόρησαν το 2003 από τις εκδόσεις Ατραπός. Παράλληλα με το συγγραφικό του έργο, έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά, με δισκογραφικές εταιρείες ως επιμελητής δισκογραφικών εκδόσεων και ως σύμβουλος ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μουσικών εκπομπών. Στίχους του μελοποίησε πρόσφατα στον δίσκο "Τα Παιδιά απ' την Πάτρα παρουσιάζουν τις Μεγάλες Κυρίες" ο δεξιοτέχνης μουσικός και συνθέτης Χρήστος Παπαδόπουλος. Επίσης είναι υπεύθυνος ύλης στο μουσικό περιοδιό "Δίφωνο".

Subtitle: 
Η πορεία και τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-8325-26-9
Book pages: 
712
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο