Product

Κλασική αρχαιολογία

Product

Κλασική ηλεκτροδυναμική

Κλασική εποχή

Κωδικός:
18446
Description: 

Αυτό που έχει να επιδείξει ο Ελληνισμός σε όλη την ανθρωπότητα είναι όσα δημιούργησε κατά την Κλασική Εποχή. Ποτέ άλλοτε το Θέατρο, το Δράμα, η Ιστορία, η Φιλοσοφία, η Ρητορική δε γνώρισαν τόση άνθιση. Η Κλασική Εποχή αποτέλεσε την πηγή, από την οποία όλοι οι λαοί άντλησαν και αντλούν, ήπιαν δροσερό νερό για να ξεδιψάσουν και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να πίνουν. Τότε ακριβώς άρχισαν οι πρώτες απορίες, οι πρώτοι προβληματισμοί και ο σπόρος για την Επιστήμη φύτρωσε.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Αυτό που έχει να επιδείξει ο Ελληνισμός σε όλη την ανθρωπότητα είναι όσα δημιούργησε κατά την Κλασική Εποχή. Ποτέ άλλοτε το Θέατρο, το Δράμα, η Ιστορία, η Φιλοσοφία, η Ρητορική δε γνώρισαν τόση άνθιση. Η Κλασική Εποχή αποτέλεσε την πηγή, από την οποία όλοι οι λαοί άντλησαν και αντλούν, ήπιαν δροσερό νερό για να ξεδιψάσουν και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να πίνουν. Τότε ακριβώς άρχισαν οι πρώτες απορίες, οι πρώτοι προβληματισμοί και ο σπόρος για την Επιστήμη φύτρωσε. Από τον Όμηρο και τα έπη του, όπου ύμνησε την ανδρεία, ενώ την ίδια στιγμή οι γυναίκες έκλαιγαν γοερά, καθώς ο θάνατος άρπαζε τη ζωή στο πεδίο της μάχης και άφηνε το νέο να ξεψυχά, στον Ησίοδο, με το διδακτικό έπος του να προβληματίζει και να νουθετεί, αλλά και να προσπαθεί να συνθέσει τον πίνακα της δημιουργίας του κόσμου. Αυτά πολύ πριν ωριμάσει η σκέψη, πριν βυθιστεί και ανέλθει θριαμβευτικά στην επιφάνεια, πριν η Φιλοσοφία αποκτήσει το Θαλή το Μιλήσιο, τον Αναξίμανδρο, τον Αναξιμένη, τον Πυθαγόρα, τον Ξενοφάνη, τον Παρμενίδη, το Ζήνωνα, τον Ηράκλειτο, τον Εμπεδοκλή, τον Αναξαγόρα, το Λεύκιππο, το Δημόκριτο, το Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη και τόσους άλλους φίλους της αμφισβήτησης, της αναζήτησης. Αξεπέραστους τους θέλουν οι μεταγενέστεροι.
Subtitle: 
Θέατρο, Δράμα, Ιστορία, Φιλοσοφία, Ρητορική, Επιστήμη: Πολιτιστικά δρώμενα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7854-08-Χ
Book pages: 
285
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Κυριακίδης γεννήθηκε στην Πελόπη Λέσβου και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο ίδιος περηφανεύεται για την προσφορά του ως δασκάλου. Δεν είναι λίγοι οι πάλαι ποτέ μαθητές του που τον τιμούν με τις επισκέψεις τους.
Ιστορικός λαμπρός, με οξυδέρκεια στις κρίσεις και κυρίως με αντικειμενικότητα στη σκέψη, αλλά και γλωσσολόγος άριστος με ενδεικτικό έργο του: "Ετυμολογικές Αναζητήσεις".
Επίσης, εκτός από ιστορικά και γλωσσικά βιβλία, έχει συγγράψει και φιλοσοφικά και κοινωνιολογικά.
Επιπλέον, έχει επιμεληθεί πολύτομα έργα και εγκυκλοπαίδειες.

Subtitle: 
Θέατρο, Δράμα, Ιστορία, Φιλοσοφία, Ρητορική, Επιστήμη: Πολιτιστικά δρώμενα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7854-08-Χ
Book pages: 
285
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο