Βιβλίο: Κλινική ψυχιατρική απο: Εκδόσεις Καστανιώτη - bibliopolio.gr - Παλαιοβιβλιοπωλειο
   Κατηγορίες
 
- Xριστουγεννιάτικα βιβλία - Δώρα
- ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ -
eBooks
Βιογραφίες
Γενικά βιβλία
Γεύση Διατροφή
Γλώσσα
Εφαρμοσμένες επιστήμες
Θρησκεία
Ιστορία. Γεωγραφία
Καλές τέχνες
Κοινωνικές επιστήμες
Λογοτεχνία
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία
Φυσικές και θετικές επιστήμες
 
   Προσφορές
 
prosfores
 
   Ψηφοφορίες
 
Αγοράζετε μεταχειρισμένα βιβλία:
Σε καμιά περίπτωση.
Μονό σε περίπτωση που δεν υπάρχει καινούργιο.
Γιατί όχι; Αν είναι σε καλή κατάσταση.
Ναι, είναι πολύ πιο οικονομικό.
[ Αποτελέσματα ]
73100 Ψήφοι
115 Σχόλια
 
   Facebook
Κλινική ψυχιατρική

Κλινική ψυχιατρική

Κωδικός: 112260

Περιλαμβάνει τα δύο διεθνή διαγνωστικά συστήματα DSM-IV, ICD-10 DCR
Συγγραφέας: Μαδιανός, Μιχάλης Γ.
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
ISBN: 960-03-4243-1
Έτος Έκδοσης: 2006
Κωδικός προϊόντος: 112260

Λιανική τιμή:175.73EUR

τιμή bibliopolio.gr 158.16EUR

Έκπτωση: 17.57EUR
10%

 
Αποστολή σε<br> 1-2 ημέρες. Αποστολή σε
1-2 ημέρες.

Ποσότητα


Περιγραφή Είδους: Βιβλίο

Η σύγχρονη κλινική ψυχιατρική κινείται μέσα σε αυστηρά πλαίσια διαγνωστικών κριτηρίων δοκιμασμένων για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία τους, ενώ χρησιμοποιεί κάθε βιοτεχνολογική μέθοδο ως επικουρικό διαγνωστικό εργαλείο, με δεδομένο το μειονέκτημα της απουσίας ακόμα διαγνωστικών βιολογικών δοκιμασιών, έγκυρων και αξιόπιστων.
Με τη λογική αυτή, το ανά χείρας βιβλίο έχει τη δομή ενός διαγνωστικού/θεραπευτικού εργαλείου που απευθύνεται στα στελέχη των επαγγελμάτων της ψυχικής υγείας: ψυχιάτρους, ψυχολόγους, ψυχιατρικούς νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές και στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Σχολών Επιστημών Υγείας και των Επαγγελμάτων Υγείας, με επικέντρωση στην ελληνική ψυχιατρική πραγματικότητα (επιδημιολογία, ανάπτυξη υπηρεσιών, φαρμακοποιία).
Η δομή της ύλης του βιβλίου αυτού περιλαμβάνει το γενικό μέρος, την ψυχιατρική νοσολογία, τα ειδικά θέματα ψυχοπαθολογίας, τις θεραπείες στην ψυχιατρική. Τα ειδικά θέματα περιλαμβάνουν εξειδικευμένους τομείς της κλινικής ψυχιατρικής, όπως τη συννόσηση, τη συγκριτική ψυχοπαθολογία, τη διαφορική διαγνωστική με αντίστοιχα δενδρογράμματα ή δένδρα αποφάσεων, το χρόνο στην ψυχοπαθολογία. Πρέπει να σημειωθεί ότι το υλικό αυτού του μέρους του βιβλίου είναι απόσταγμα των παραδόσεών μου στο σχετικό μάθημα του μεταπτυχιακού προγράμματος στην ψυχική υγεία του τομέα ψυχικής υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Για την ολοκληρωμένη αντίληψη των διεθνώς καθιερωμένων διαγνωστικών κριτηρίων επιλέχθηκαν και τα εξής δύο διεθνή ταξινομικά συστήματα: το ICD-10 της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και το DSM-IV της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.
Ειδικά τα κριτήρια του ICD-I0 προέρχονται από την έκδοση lCD-I0 (Classification of Mental and Behavioral Disorders): Diagnostic Criteria for Research Edited by J. Cooper Harcourt and Brace 1994, και αφορούν στα Διαγνωστικά Κριτήρια για Ερευνα (Diagnostic Criteria for Research).
Τέλος, δόθηκε βάρος στην παροχή γνώσεων σε πρακτικό επίπεδο στον τομέα της χρήσης των ψυχοφαρμάκων και άλλων ουσιών στην κλινική πρακτική ψυχιατρική στον ελληνικό χώρο, γι αυτό και αυτά συμπεριλήφθηκαν με τη μορφή παραρτήματος. Στο παράρτημα προστέθηκε επίσης η Σύνθετη Κλινική Εξέταση Ψυχικής Υγείας (SCID) σύμφωνα με το διαγνωστικό σύστημα DSM-IlI-R για τη διευκόλυνση του κλινικού στο έργο του και κάποια άλλα βασικά κλινικά ερωτηματολόγια.
Αντίθετα, δόθηκε μικρότερη έκταση στην κοινωνική-κοινοτική ψυχιατρική, στη διοικητική (οργανωτική) ψυχιατρική και στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, αφού ήδη κυκλοφορούν από ετών ειδικές εκδόσεις.
Για τις βιβλιογραφικές παραπομπές επιλέχθηκε η προτεινόμενη βιβλιογραφία να περιλαμβάνει όλες τις βασικές αντίστοιχες ελληνικές επιστημονικές εργασίες ή βιβλία μαζί με βασικές ξένες.
Η ύλη του βιβλίου καλύπτει χρονολογικά και το έτος 2003.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος της ύλης του βιβλίου αυτού διαμορφώθηκε μέσα από τις παραδόσεις μου για θέματα κλινικής ψυχιατρικής σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο επί μία εικοσαετία στην ψυχιατρική κλινική της Ιατρικής Σχολής και τα τελευταία χρόνια στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και από τη μακρόχρονη καθημερινή επαφή με τον ψυχικά άρρωστο και την οικογένειά του. (από τον πρόλογο του Μιχάλη Γ. Μαδιανού)


Λεπτομέρειες Είδους: Βιβλίο

Υπότίτλος: Περιλαμβάνει τα δύο διεθνή διαγνωστικά συστήματα DSM-IV, ICD-10 DCR
Κωδικός προϊόντος: 112260
ISBN: 960-03-4243-1
Γλώσσα: Ελληνικά
Έτος Έκδοσης: 2006
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 749
Είδος: Βιβλίο
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόμοι: 1
Διαστάσεις: 28χ22Μαδιανός, Μιχάλης Γ.

Ο Μιχάλης Γ Μαδιανός γεννήθηκε στην Αθήνα Σπούδασε ιατρική ψυχιατρική και κοινωνική ψυχιατρική στα πανεπιστήμια Αθηνών και Columbia της Νέας Υόρκης Είναι από το 1988 καθηγητής ψυχιατρικής και διευθυντής του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Ζωγράφου του πανεπιστημίου Αθηνών Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης 20062009 Οργάνωσε και διηύθηνε το 1979 και για είκοσι χρόνια το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής στους δήμους ΒύρωναΚαισαριανής Το κέντρο αυτό αποτέλεσε πρότυπο για την ανάπτυξη της Κοινοτικής Ψυχιατρικής και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Ελλάδα

Άλλα βιβλία του συγγραφέα

Εισαγωγή στην κοινωνική ψυχιατρική  Εισαγωγή στην κοινωνική ψυχιατρική  Η μηλιά κάτω από το μήλο  Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση και η ανάπτυξή της  Η ψυχοκοινωνική αποκατάσταση  

 
 
 
 
Δεν υπάρχουν κριτικές προϊόντων.
 
 
 
Γράψτε μια νέα κριτική
 
 
 
 
 
   Καλάθι αγορών
 
Αδειο καλάθι
 
Δωρεάν αποστολή  με παραγγελίες άνω των 70.00EUR στην Ελλάδα.
 
   Εκδότής
 
Εκδόσεις Καστανιώτη
Αλλα προϊόντα
 
   Παλιά & σπάνια βιβλία
 
 
   Σπάνια Βιβλία
 

Ο μυστικός κώδικας του Πυθαγόρα και η αποκρυπτογράφησι της διδασκαλίας του
15.00EUR
 
   Ειδοποιήσεις
 
ΕιδοποιήσειςΕιδοποιείστε με για
αλλαγές/ανανεώσεις
του προϊόντος
Κλινική ψυχιατρική
 
Powered by osCommerce
Copyright ©2002-2020 geostatik & bibliopolio.gr . All rights reserved.