Product

Κοινωνική πρόνοια

Product

Κοινωνική πρόνοια

Κοινωνική πρόνοια

Κωδικός:
94167
Description: 

[...] Κεντρικός στόχος του βιβλίου είναι η μελέτη των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας στην χώρα μας. Όμως κρίθηκε σκόπιμη η αναφορά και στα κοινωνικά προβλήματα και τα συστήματα κοινωνικής προστασίας και άλλων χωρών, αφού η Ελλάδα όλο και πιο πολύ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας και αλληλεπίδρασης.

32,10 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Κεντρικός στόχος του βιβλίου είναι η μελέτη των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας στην χώρα μας. Όμως κρίθηκε σκόπιμη η αναφορά και στα κοινωνικά προβλήματα και τα συστήματα κοινωνικής προστασίας και άλλων χωρών, αφού η Ελλάδα όλο και πιο πολύ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας και αλληλεπίδρασης. Συνεπώς η αναφορά σε αλλοδαπά συστήματα κοινωνικής προστασίας και στα προβλήματα των Ευρωπαϊκών κυρίως χωρών έγινε αφ' ενός για να επισημανθούν τα κοινά αίτια των κοινωνικών προβλημάτων αλλά και οι πιθανές παρεμβάσεις για την επίλυσή τους, αφ' ετέρου δε για να έχει ο αναγνώστης ένα μέτρο σύγκρισης για την κοινωνική προστασία στην Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Ιστορική εξέλιξη, νέες κατευθύνσεις
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1857-9
Book pages: 
464
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πέτρος Σταθόπουλος είναι καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής στο Frederick Institute of Technology, Λευκωσία. Υπηρέτησε ως καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο Πανεπιστήμιο Frederick Kύπρου καθώς επίσης και στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Concordia και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο McGill, στη Σχολή Κοινωνικής Εργασίας (τομέας Κοινοτικής Εργασίας - Κοινωνικού Σχεδιασμού). Έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Brandeis (Η.Π.Α.) στην Κοινωνική Πολιτική. Δίδαξε στο Deree College και στο Fitchburg State College. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Columbia και στο Lipton Mental Health Center (Director of Research and Evaluation). Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε προγράμματα Κοινοτικής Ανάπτυξης στις Η.Π.Α., στον Καναδά και στην Ελλάδα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία και περιοδικά.

Subtitle: 
Ιστορική εξέλιξη, νέες κατευθύνσεις
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-02-1857-9
Book pages: 
464
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο