Product

Κοστολόγηση ξυλουργικών κατεργασιών

Product

Κοστολόγηση τροφίμων, ποτών, εργασίας για ξενοδοχεία και εστιατόρια

Κοστολόγηση προτύπων με το πρόγραμμα Eurocost

Κωδικός:
83080
Description: 

Στο βιβλίο περιέχοvrαι όλες οι βασικές θεωρητικές έννοιες που απαιτούνται για την εργασία της Κοστολόγησης, οι οποίες έχουν καθοριστεί τόσο από τη νομοθεσία όσο και από την υπάρχουσα δεοvτολογία τη σχετική με το αvτικείμενο. Περιγράφοvrαι διεξοδικά οι μέθοδοι και τα συστήματα κοστολόγησης (μέθοδος Πρότυπου Κόστους, μέθοδος Λογιστικού Κόστους), με διαδοχικές και προοδευτικές περιόδους κοστολόγησης.

45,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο περιέχοvrαι όλες οι βασικές θεωρητικές έννοιες που απαιτούνται για την εργασία της Κοστολόγησης, οι οποίες έχουν καθοριστεί τόσο από τη νομοθεσία όσο και από την υπάρχουσα δεοvτολογία τη σχετική με το αvτικείμενο. Περιγράφοvrαι διεξοδικά οι μέθοδοι και τα συστήματα κοστολόγησης (μέθοδος Πρότυπου Κόστους, μέθοδος Λογιστικού Κόστους), με διαδοχικές και προοδευτικές περιόδους κοστολόγησης. Παρουσιάζεται η υπάρχουσα νομοθεσία η σχετική με τη λειτουργία των αποθηκών, τις τεχνικές προδιαγραφές των προϊόvτων, τις αναλώσεις πρώτων και βοηθητικών υλών, και τις αποκλίσεις των αναλώσεων των αποθηκών από τις αναλώσεις των παραγομένων προϊόvτων βάσει των τεχνικών προδιαγραφών των προϊόvτων και των εγγραφών της Αναλυτικής Λογιστικής. Επίσης, παρατίθεται η σχετική με την κοστολόγηση ορολογία και περιγράφοvrαι με ακρίβεια όλες οι αvrίστοιχες οικονομικές έννοιες. Το βιβλίο αυτό έχει ως αvτικειμενικό σκοπό να συνδέσει την οικονομική θεωρία και τη σχετική νομοθεσία, με τη χρήση του προγράμματος Eurocost, το οποίο αποτελεί το εργαλείο υλοποίησης της θεωρίας και της νομοθεσίας στην πράξη. Περιγράφει λεπτομερώς το πρόγραμμα Eurocost και τις μεθόδους κοστολόγησης. Για κάθε μέθοδο περιγράφεται ο προσδιορισμός του κόστους των παραγομένων προϊόvτων, ο προσδιορισμός του κόστους των πωληθέvrων προϊόvτων, και ο προσδιορισμός των αποτελεσμάτων και των αποκλίσεων από τα πρότυπα μεγέθη. Το πρόγραμμα Eurocost καλύπτει όλες τις βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών. 'Εχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τόσο την μέθοδο του Πρότυπου Κόστους όσο και τη μέθοδο του Λογιστικού Κόστους. Λειτουργεί είτε με διαδοχικές είτε με προοδευτικές κοστολογικές περιόδους, ενώ καλύπτει πλήρως και την κοστολόγηση των προϊόvτων της υποσυσκευασίας με τη δημιουργία και ενημέρωση ενδιάμεσων λογαριασμών αναλώσεων.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-209-703-5
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Εμμανουήλ Μητσοτάκης είναι Αναλυτής Οικονομικών Συστημάτων-Κοστολόγος, με αντικείμενα εργασίας το σχεδιασμό και την παραγωγή προγραμμάτων λογισμικού υψηλής τεχνολογίας, στην οποία μετέχουν έμπειροι αναλυτές και προγραμματιστές ειδικευμένοι στα ξενοδοχειακά προγράμματα, την κοστολόγηση, και το Internet καθώς και τη διεξαγωγή σεμιναρίων.
Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της ΑΣΟΕΕ, με σπουδές σχετικές με την Πληροφορική, την Κοστολόγηση, τη Γενική και Αναλυτική Λογιστική, και το Μanagement του Ανθρώπινου Παράγοντα, και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με το οποίο έχει συνεργαστεί στη διεξαγωγή σεμιναρίων για την πιστοποίηση Λογιστών Α' τάξης σε θέματα Αποθήκης, Αναλυτικής Λογιστικής, και Κοστολόγησης. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στη Νixdorf-Siemens ως αναλυτής-προγραμματιστής Η/Υ, στον όμιλο εταιρειών της Ελληνικής Χαλυβουργίας ως EDP Manager, και στη Διεύθυνση Αναλυτών Συστημάτων του ΚΕΠΥΟ ως υπεύθυνος σχεδιασμού εφαρμογών, ενώ είχε συμμετοχή σε μεγάλα project του Υπουργείου Οικονομικών και στην επιτροπή του Κ.Β.Σ. για θέματα που άπτονται της Πληροφορικής. Στον ιδιωτικό τομέα εργασίας έχει ασχοληθεί με το σχεδιασμό και την παραγωγή εμπορικών και ξενοδοχειακών εφαρμογών, καθώς και εφαρμογών κοστολόγησης, έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων, και έχει συμμετάσχει σε εταιρείες Πληροφορικής.
Στις τρέχουσες δραστηριότητες του περιλαμβάνονται η κοστολόγηση ξενοδοχείου και η διεξαγωγή σεμιναρίων κοστολόγησης ξενοδοχείου.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-209-703-5
Book pages: 
206
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο