Product

Κουκουβάγια

Product

Κουκουβάγια στην πέτρα

Κουκουβάγια σε καπνοδόχο

Κωδικός:
40194
Manufacturer: 
Description: 

Ύστερα από μια απρόοπτη συνάντηση με ένα παλιό του γνώριμο, τον Τζων Κάβεντις, ο ταγματάρχης Χάστιγκς θα δεχτεί την πρόσκληση να περάσει την αναρρωτική του άδεια στο "Στάιλς Κωρτ", στην κομητεία του Έσσεξ, όπου θα του δινόταν η ευκαιρία να ξανασυναντήσει την κ. Κάβεντις και να απολαύσει το ήρεμο περιβάλλον της εξοχής. Έτσι τουλάχιστον φανταζότατν την προσωρινή του εγκατάσταση στο πατρογονικό κτήμα των Κάβεντις και οι αλλαγές θα τον ξάφνιαζαν δυσάρεστα.

10,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ύστερα από μια απρόοπτη συνάντηση με ένα παλιό του γνώριμο, τον Τζων Κάβεντις, ο ταγματάρχης Χάστιγκς θα δεχτεί την πρόσκληση να περάσει την αναρρωτική του άδεια στο "Στάιλς Κωρτ", στην κομητεία του Έσσεξ, όπου θα του δινόταν η ευκαιρία να ξανασυναντήσει την κ. Κάβεντις και να απολαύσει το ήρεμο περιβάλλον της εξοχής. Έτσι τουλάχιστον φανταζότατν την προσωρινή του εγκατάσταση στο πατρογονικό κτήμα των Κάβεντις και οι αλλαγές θα τον ξάφνιαζαν δυσάρεστα. Για τον Χάστιγκς, η παραμονή στο "Στάιλς Κωρτ" θα ήταν μια εμπειρία και ταυτόχρονα η ευκαιρία να κάνει τα πρώτα του βήματα σε μια καριέρα που, πάντα ήθελε να ακολουθήσει. Σε διάλογο με τη Μαίρη Κάβεντις, δεν δίστασε να αποκαλύψει πως μετά τον πόλεμο, είχε σκοπό να ακολουθήσει το επάγγελμα του ιδιωτικού αστυνομικού. Και να, λοιπόν, που το βράδυ της 17ης Ιουνίου, θα του παρουσιαζόταν η ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του στην Εγκληματολογία, καθώς η τύχη θα του σερβίριζε ένα πτώμα και μια εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση φαρμακείας. Δυστυχώς για τον Χάστιγκς, η παρουσία στην περιοχή του φίλου του Ηρακλή Πουαρό, θα του στερούσε τη μεγάλη ευκαιρία και τη δόξα από ένα πιθανό κατόρθωμα. Εν τούτοις, θα έβγαινε κερδισμένος θεωρητικά, παρακολουθώντας τις πρωτότυπες μεθόδους έρευνας που εφάρμοζε ο δαιμόνιος φίλος του, αυτό το απαράμιλο λαγωνικό.
Subtitle: 
Άθλος του Ηρακλή Πουαρό
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-517-064-7
Book pages: 
173
Book Dimensions: 
19χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Άγκαθα Κρίστι (1890-1976). Η βασίλισσα του εγκλήματος γεννήθηκε στο Torquay του Ντέβον της Αγγλίας με το όνομα Agatha Mary Clarissa Miller. Ο πατέρας της, Frederick Alvah Miller, ήταν ένας επιτυχημένος αμερικανός χρηματιστής και η μητέρα της, Clarissa Margaret Boehmer, κόρη αξιωματικού του βρετανικού στρατού. To 1914 παντρεύτηκε τον συνταγματάρχη Archibald Christie της βρετανικής βασιλικής αεροπορίας, με τον οποίο απέκτησαν μία κόρη, αλλά ο γάμος τους δεν ήταν ευτυχισμένος και τελικά χώρισαν το 1928. Είχε μεσολαβήσει μια σοβαρή κρίση κατάθλιψης της Άγκαθα, όταν έμαθε ότι ο άντρας της την απατούσε, αλλά και η έκδοση του πρώτου της μυθιστορήματος, "Το μυστήριο στο Στάιλς" ("The Mysterious Affair at Styles"), το 1920. "Ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα που μπορούν να σου τύχουν είναι να έχεις χαρούμενα κι ευτυχισμένα παιδικά χρόνια", λέει, αρχίζοντας τα απομνημονεύματα της που ξεκίνησε να γράφει το 1950 και τα ολοκλήρωσε δεκαπέντε χρόνια αργότερα. Έγραψε πολυάριθμα αστυνομικά μυθιστορήματα και διηγήματα που μεταφράστηκαν σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου και υπολογίζεται ότι έχουν πουλήσει περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια αντίτυπα. Με το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δημιούργησε τον Ηρακλή Πουαρό, τον μικρόσωμο, πανέξυπνο ντετέκτιβ. Ο Πουαρό, η Μις Μαρπλ και οι άλλοι ήρωές της έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε κινηματογραφικές ταινίες, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεταινίες και θεατρικά έργα βασισμένα στα βιβλία της. Η Άγκαθα Κρίστι συμμετείχε επίσης σε πολλές αρχαιολογικές αποστολές που διοργάνωσε ο δεύτερος, κατά δεκατέσσερα χρόνια νεώτερός της σύζυγος, ο επιφανής αρχαιολόγος Sir Max Mallowan, στη Μέση Ανατολή. Το 1971 τιμήθηκε με τον τίτλο της Λαίδης του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (Dame Commander of the British Empire, DBE).

Subtitle: 
Άθλος του Ηρακλή Πουαρό
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-517-064-7
Book pages: 
173
Book Dimensions: 
19χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο