Product

Κράτη και θρησκεύματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Product

Κράτησέ με

Κράτη, πόλεμος και καπιταλισμός

Κωδικός:
104337
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Ο Michael Mann αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς και πολιτικούς κοινωνιολόγους της εποχής μας. Στο βιβλίο αυτό, που αποτελεί συλλογή άρθρων που γράφηκαν τα τελευταία 30 χρόνια, ο Mann εξετάζει τη στενή διαλεκτική σχέση μεταξύ κρατών, πολέμου και οικονομίας, καταδεικνύοντας ότι μια συνολική θεώρηση του ενός προαπαιτεί τη θεώρηση και των υπολοίπων παραγόντων.

30,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Ο Michael Mann αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς και πολιτικούς κοινωνιολόγους της εποχής μας. Στο βιβλίο αυτό, που αποτελεί συλλογή άρθρων που γράφηκαν τα τελευταία 30 χρόνια, ο Mann εξετάζει τη στενή διαλεκτική σχέση μεταξύ κρατών, πολέμου και οικονομίας, καταδεικνύοντας ότι μια συνολική θεώρηση του ενός προαπαιτεί τη θεώρηση και των υπολοίπων παραγόντων. Με αφετηρία το κεφάλαιο περί αναλυτικής αυτονομίας του κράτους έναντι της οικονομίας, ο Mann προχωρά στην ιστορική ανάλυση της δημιουργίας των πρώτων ιστορικών κρατών και αυτοκρατοριών, την ανάδυση των ευρωπαϊκών δυναστικών κρατών του Μεσαίωνα, αναλύει την διαλεκτική σχέση κρατών, τάξεων και εθνικισμού, την πορεία του μιλιταρισμού στη νεωτερική Ευρώπη και την τυχαία πτώση της από το προσκήνιο της ιστορίας, και εξηγεί τους λόγους που οδηγούν πρωτοποριακά έθνη στην παρακμή.
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-218-455-8
Book pages: 
383
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Michael Mann γεννήθηκε το 1942 στο Μάντσεστερ. Σπούδασε ιστορία και κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, από όπου πήρε το διδακτορικό του. Δίδαξε ως reader στο London School of Ecοnomics και από το 1987 είναι καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA). Είναι επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά και έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Καίμπρητζ, στο Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ, στο Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και στο Ινστιτούτο Juan March της Μαδρίτης. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σχολής της ιστορικής κοινωνιολογίας, συγκρίσιμος για πολλούς με τον Μαξ Βέμπερ, και είναι στρατευμένος στη σοσιαλδημοκρατική σκέψη. Το κορυφαίο έργο του, "Sources of Social Power" ("Οι πηγές της κοινωνικής εξουσίας", σε τρεις τόμους: "Μια ιστορία της εξουσίας από τις αρχές ως το 1760 μ.Χ.", 1986, "Η ανάπτυξη των τάξεων και των εθνών-κρατών 1760-1914", 1993, "Globalizations", 2009-υπό έκδοση) θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κοινωνιολογικά έργα της εποχής μας. Είναι επίσης συγγραφέας πολλών κριτικών δοκιμίων και πολιτικών μελετών. Άλλα βιβλία του: "Conciousness and Action in the Western Working Class", 1973, "Workers on the Move: The Sociology of Relocation", 1973, "Socialism Can Survive: Social Change and the Labour Party", 1985, "States War and Capitalism: Studies in Political Sociology" (ελλ. έκδ. "Κράτη, πόλεμος και καπιταλισμός", 2006), κ.ά.

(φωτογραφία: Νίκος Κοκκαλιάς)

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-218-455-8
Book pages: 
383
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο