Product

Κρητικά αξεμουριστά

Product

Κρητικά λαογραφικά

Κρητικά επώνυμα ενετικής προελεύσεως

Κωδικός:
87027
Description: 

Ένας από τους βασικούς κλάδους της Γλωσσολογίας είναι και η Ονοματολογία, που εξετάζει τα κύρια ονόματα (βαπτιστικά, οικογενειακά, εθνικά, επαγγελματικά κλπ.) και τα τοπωνύμια και αναζητεί την προέλευση, την ετυμολογία και την ακριβή σημασία των.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένας από τους βασικούς κλάδους της Γλωσσολογίας είναι και η Ονοματολογία, που εξετάζει τα κύρια ονόματα (βαπτιστικά, οικογενειακά, εθνικά, επαγγελματικά κλπ.) και τα τοπωνύμια και αναζητεί την προέλευση, την ετυμολογία και την ακριβή σημασία των. Από τις ελληνικές χώρες η Κρήτη παρουσιάζει ιδιαίτερο ονοματολογικό ενδιαφέρον όχι μόνο εξαιτίας του γλωσσικού της πλούτου και της ιδιομορφίας του γλωσσικού της ιδιώματος, αλλά και του όγκου των αρχειακών της πηγών (ιδίως των βενετικών, αλλά και των τουρκικών και φυσικά και των ελληνικών), που όχι μόνο παραμένουν κατά το μεγαλύτερό τους μέρος ανέκδοτες, αλλά και έχει, κατά τα τελευταία χρόνια, προωθηθεί με την πρόοδο των κρητολογικών ερευνών, η έκδοσή των. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-91100-0-2
Book pages: 
445
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1931. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Το 1963 διετέλεσε λέκτωρ της Νεοελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας στην έδρα του γνωστού ελληνιστή Bruno Lavagnini στο Παλέρμο. Υπηρέτησε 29 χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση και παραιτήθηκε με το βαθμό του Λυκειάρχη το 1984. Ασχολείται με την ονοματολογία και είναι ιδρυτικό μέλος και τώρα πρόεδρος της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας. Επίσης είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας, της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, της Γλωσσικής Εταιρείας Αθηνών και της Φιλικής Εταιρείας Επιστημόνων Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχει γράψει πολλές ονοματολογικές μελέτες, ποίηση, δοκίμια και μεταφράσεις ποίησης και δοκιμίων.

Publications Date: 
1999
Book ISBN: 
960-91100-0-2
Book pages: 
445
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο