Product

Κριοί

Product

Κριός

Κριοί πολιορκίας

Κωδικός:
131136
Manufacturer: 
Description: 

Στη συλλογή "Κριοί Πολιορκίας" συνυπάρχουν αρμονικά στιχοπλοκίες με ανάλαφρα θέματα, αισθήματα και ολισθήματα απ' τα ερωτικά πεδία, αλλά και κραυγές απόγνωσης για την κοινωνία και τον τόπο που ζούμε. Υπάρχουν επίσης χαρακτηριστικοί σχολιαστικοί στίχοι για γεγονότα που σημάδεψαν την εποχή μας.

7,13 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στη συλλογή "Κριοί Πολιορκίας" συνυπάρχουν αρμονικά στιχοπλοκίες με ανάλαφρα θέματα, αισθήματα και ολισθήματα απ' τα ερωτικά πεδία, αλλά και κραυγές απόγνωσης για την κοινωνία και τον τόπο που ζούμε. Υπάρχουν επίσης χαρακτηριστικοί σχολιαστικοί στίχοι για γεγονότα που σημάδεψαν την εποχή μας. Σε αρκετά ποιήματα αναδεικνύεται η ικανότητα χειρισμού της διαχρονικής ελληνικής γλώσσας, ενώ παράλληλα είναι εμφανής η εμμονή του ποιητή στην καταγραφή της αέναης σύγκρουσης των αισθημάτων με την τετράγωνη λογική. Η παρατηρητικότητα του θυμίζει τη διεισδυτική ματιά ενός ερευνητή που χειρίζεται μικροσκόπιο.
Subtitle: 
Απομεινάρια τριακονταετούς πολέμου: Ποίηση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6801-02-0
Book pages: 
76
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεόδωρος Φιλιππίδης γεννήθηκε το 1951 στην Καρυδιά Κομοτηνής. Το 1969 πέτυχε στην Στρατιωτική ιατρική, το 1975 αποφοίτησε από την Ιατρική του Αριστοτελείου, εντάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία ως υγειονομικός αξιωματικός και ταυτόχρονα άρχισε να γράφει και να δημοσιεύει, με το ψευδώνυμο "Νικομήδης", στίχους, ποιήματα, λίγα πεζά και δοκίμια. Το 1985 πήρε την ειδικότητα το παθολογοανατόμου, μετεκπαιδεύτηκε στη Γερμανία και στην Αγγλία, και μαχόμενος για πολλά χρόνια σε "καρκινικά πεδία" εκτόνωνε τις επαγγελματικές (και όχι μόνο) εντάσεις του στο άσπρο χαρτί. Έτσι προέκυψαν αρκετά προϊόντα στιχοπλοκίας και κείμενα για τα οποία τώρα καταβάλλεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν και να εκδοθούν σε στοιχειώδεις ενότητες.

Subtitle: 
Απομεινάρια τριακονταετούς πολέμου: Ποίηση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6801-02-0
Book pages: 
76
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο