Product

Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή

Product

Κωνσταντίνος Καραμανλής

Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή

Κωδικός:
125037
Description: 

Το βιβλίο είναι βασισμένο σε πρωτότυπο αρχειακό υλικό και αδημοσίευτες πηγές και παρουσιάζει την πολυκύμαντη ζωή και το πολύπλευρο έργο του μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή (1873-1950), μιας λαμπρής προσωπικότητας της ελληνικής διασποράς με βασική δράση στο ελληνικό και το γερμανικό πολιτισμικό και πολιτικό περιβάλλον. Με νεοφαναριώτικη καταγωγή από τον πατέρα του και παροικιακή από τη μητέρα του, ο Καραθεοδωρή συμπαρατάχθηκε με τον Βενιζέλο και κλήθηκε από αυτόν για τη δημιουργία του Ιωνικού Πανεπιστημίου Σμύρνης και την αναδιοργάνωση των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

36,45 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο είναι βασισμένο σε πρωτότυπο αρχειακό υλικό και αδημοσίευτες πηγές και παρουσιάζει την πολυκύμαντη ζωή και το πολύπλευρο έργο του μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή (1873-1950), μιας λαμπρής προσωπικότητας της ελληνικής διασποράς με βασική δράση στο ελληνικό και το γερμανικό πολιτισμικό και πολιτικό περιβάλλον. Με νεοφαναριώτικη καταγωγή από τον πατέρα του και παροικιακή από τη μητέρα του, ο Καραθεοδωρή συμπαρατάχθηκε με τον Βενιζέλο και κλήθηκε από αυτόν για τη δημιουργία του Ιωνικού Πανεπιστημίου Σμύρνης και την αναδιοργάνωση των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Η εκπαιδευτική του δραστηριότητα (καθηγητής πανεπιστημίου στη Γερμανία -Bόννη, Ανόβερο, Breslau, Gottingen, Βερολίνο, Μόναχο- και στην Ελλάδα -Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΕΜΠ- καθώς και επισκέπτης καθηγητής στις ΗΠΑ - Harvard και Madison, Wisconsin) και οι επιστημονικές του έρευνες (λογισμός των μεταβολών, μιγαδική και πραγματική ανάλυση, θερμοδυναμική, ειδική σχετικότητα και γεωμετρική οπτική) τού εξασφάλισαν μια θέση ανάμεσα στους διεθνώς διασημότερους μαθηματικούς του πρώτου μισού του 20ού αιώνα.
Subtitle: 
Ένας μαθηματικός υπό τη σκέπη της εξουσίας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-524-241-9
Book pages: 
1157
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Ηράκλειο Κρήτης
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Μαρία Γεωργιάδου πήρε δίπλωμα φυσικής από το ΑΠΘ, MSc θεωρητικής φυσικής από το University of Essex, East Anglia, και Dr. rer. nat. με ειδίκευση στη θεωρητική αστροφυσική από το Eberhard-Karl Universitat zu Tubingen. Εργάσθηκε σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και τη Γερμανία επί δεκατρία χρόνια και παραιτήθηκε από τη δημόσια υπηρεσία το 1994. Το 2000 ήταν Stanley Seeger Visiting Fellow στο Program in Hellenic Studies, Princeton University. Έχουν δημοσιευθεί άρθρα της στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά στις περιοχές ιστορίας και οργάνωσης της επιστήμης, φυσικής, αστροφυσικής και βιολογίας και, πρόσφατα, μελέτες της σε θέματα ιστορίας της ελληνοοθωμανικής ελίτ.

Subtitle: 
Ένας μαθηματικός υπό τη σκέπη της εξουσίας
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-524-241-9
Book pages: 
1157
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Ηράκλειο Κρήτης
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο