Κωτούλας, Ιωάννης Μ.

Ο Ιωάννης Μιλτ. Κωτούλας άσκησε τα καθήκοντα του συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης ευδοκίμως επι τριάντα πέντε (35) συναπτά έτη. Έχει δημοσιεύσει στα νομικά περιοδικά "Συμβολαιογραφική Επιθεώρηση", "Αρμενόπουλος" και "Νοτάριος" άρθρα και μελέτες επάνω σε επιστημονικά θέματα συμβολαιογραφικού ενδιαφέροντος.
Διετέλεσε μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Υπουργείου Δικαιοσύνης, για την εκπόνηση του σχεδίου νόμου Κώδικός Συμβολαιογράφων (Ν. 2830/11-3-2000).
Υπήρξε, ως πρόεδρος ΣΣΕΘ, ο εμπνευστήςτης ιδέας για τη διοργάνωση διαβαλκανικού "Forum" μεταξύ της Ελληνικής συμβολαιογραφίας ως προτύπου και των ασπαζομένων την Ελληνική συμβολαιογραφία νεαρών συμβολαιογραφιών των Βαλακανικών χωρών, διοργάνωση που καθιερώθηκε ως θεσμός και διεξάγεται έκτοτε εκ περιτροπής στις πρωτεύουσες των χωρών αυτών, με αμοιβαίο πολλαπλό όφελος.
Διατελεί διευθυντής του Ελληνικού Συμβολαιογραφικού Ινστιτούτου (ΕΛΣΙΝ), νομίμως λειτουργούντος οργανισμού, στους κόλπους του ΣΣΕΘ, μοναδικού στην επικράτεια, με σκοπό την έρευνα και μελέτη συμβολαιογραφικών προβλημάτων, γνωμοδοτήσεις κ.λπ.

Υποκατηγορίες
Φίλτρο