Product

Κόντρα στην πρόοδο, κόντρα στον έρωτα, κόντρα στη δημοκρατία

Product

Κόντρα στο ρεύμα

Κόντρα στο ρεύμα

Κωδικός:
73154
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Τα δοκίμια αυτού του τόμου δεν είναι γραμμένα από μια συγκεκριμένη σκοπιά. Στόχος τους δεν είναι η εικονογράφηση ή η στήριξη κάποιας ιστορικής ή πολιτικής θεωρίας, δόγματος ή ιδεολογίας. Ο Μπερλίν γράφει για φυσιογνωμίες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, όπως ο Μαρξ, ο Ντισραέλι, ο Σορέλ κ.ά και για θέματα τόσο απομακρυσμένα φαινομενικά μεταξύ τους όσο ο εθνικισμός και η γνωσιοθεωρία.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα δοκίμια αυτού του τόμου δεν είναι γραμμένα από μια συγκεκριμένη σκοπιά. Στόχος τους δεν είναι η εικονογράφηση ή η στήριξη κάποιας ιστορικής ή πολιτικής θεωρίας, δόγματος ή ιδεολογίας. Ο Μπερλίν γράφει για φυσιογνωμίες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, όπως ο Μαρξ, ο Ντισραέλι, ο Σορέλ κ.ά και για θέματα τόσο απομακρυσμένα φαινομενικά μεταξύ τους όσο ο εθνικισμός και η γνωσιοθεωρία. Ο χαρακτήρας των εν λόγω δοκιμίων είναι καθαρά διερευνητικός, αφού εγείρουν περισσότερα ερωτήματα απ' όσα διατείνονται ότι εξηγούν. Τα δοκίμιά του πλέουν κόντρα στο ρεύμα με δύο τρόπους. Είτε γιατί ασχολούνται με πνευματικές φυσιογνωμίες που έχουν σε μεγάλο βαθμό αγνοηθεί ή έχουν αντιμετωπιστεί με συγκατάβαση, είτε γιατί αφηγούνται με συναρπαστικό τρόπο τη γένεση νέων δημιουργικών ιδεών και την ανάδυση, από τον 18ο αιώνα και έπειτα, των μεγάλων, κεντρικών ιδεών του σύγχρονου κόσμου. Τα δοκίμια αναφέρονται στον Βίκο, τον Μοντεσκιέ, τον Χιουμ, τον Χέρτσεν, τον Χες, τον Ντισραέλι, τον Μαρξ και τον Σορέλ.
Subtitle: 
Δοκίμια στην ιστορία των ιδεών
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7909-51-8
Book pages: 
708
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Sir Isaiah Berlin γεννήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας το 1909. Μικρός ακόμη, μετανάστευσε με την οικογένειά του στην Πετρούπολη της Ρωσίας, όπου το 1917 έζησε την επανάσταση. Το 1921 η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Αγγλία και ο ίδιος σπούδασε στο κολέγιο Corpus Christi της Οξφόρδης. Δίδαξε κοινωνική και πολιτική θεωρία σε διάφορα κολέγια της Οξφόρδης και κέρδισε τα ανώτατα ακαδημαϊκά αξιώματα, που ορισμένα διατήρησε μέχρι το θάνατό του, το 1997. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος της Βρετανικής Ακαδημίας.
Από τους διαπρεπέστερους στοχαστές της εποχής μας, είναι συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων μεταξύ των οποίων "Karl Marx", "Four essays on liberty", "Against the current"," Personal impressions" και "The crooked timber of humanity".

Subtitle: 
Δοκίμια στην ιστορία των ιδεών
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7909-51-8
Book pages: 
708
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο