Product

Λένιν 1917-1923

Product

Λένιν, μια βιογραφία

Λένιν, ένας επαναστατικός οδηγός

Κωδικός:
121471
Αuthor: 
Description: 

Οι περισσότεροι ιστορικοί μας λένε ότι ο Λένιν και ο λενινισμός είναι πολύ άσχημα πράγματα. Λένε ότι ο Λένιν κυριάρχησε με έναν δικτατορικό τρόπο πάνω στο ίδιο του το κόμμα και στη συνέχεια πάνω στο κράτος που δημιούργησε η ρωσική επανάσταση. Ο πραγματικός Λένιν όμως ήταν λίγο πιο περίπλοκος. Πάνω από όλα, έπαιξε βασικό ρόλο στην πραγματοποίηση της ρωσικής επανάστασης τον Οκτώβριο του 1917.

5,31 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι περισσότεροι ιστορικοί μας λένε ότι ο Λένιν και ο λενινισμός είναι πολύ άσχημα πράγματα. Λένε ότι ο Λένιν κυριάρχησε με έναν δικτατορικό τρόπο πάνω στο ίδιο του το κόμμα και στη συνέχεια πάνω στο κράτος που δημιούργησε η ρωσική επανάσταση. Ο πραγματικός Λένιν όμως ήταν λίγο πιο περίπλοκος. Πάνω από όλα, έπαιξε βασικό ρόλο στην πραγματοποίηση της ρωσικής επανάστασης τον Οκτώβριο του 1917. Η ρωσική επανάσταση, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, προτού στραγγαλιστεί από τον Στάλιν, ανέδειξε τη δυνατότητα ενός διαφορετικού κόσμου, στον οποίο η παραγωγή θα ικανοποιούσε τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι το κέρδος. Μία ανάλυση της εμπειρίας του Λένιν και των επιτευγμάτων του μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τις μεθόδους του κι έτσι να αναπτύξουμε ευκολότερα εκείνες τις μορφές οργάνωσης που χρειαζόμαστε για τους δικούς μας αγώνες.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7967-33-Χ
Book pages: 
63
Book Dimensions: 
15χ10
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ian Birchall, παλιότερα λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Middlesex, είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και τακτικός αρθρογράφος σε ακαδημαϊκά και πολιτικά περιοδικά. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του έχει τίτλο "Ο Σαρτρ ενάντια στον σταλινισμό". Είναι μέλος του Socialist Workers Party στη Βρετανία.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7967-33-Χ
Book pages: 
63
Book Dimensions: 
15χ10
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο