Product

Λένιν

Product

Λένιν 1914-1917

Λένιν 1893-1914

Κωδικός:
90477
Αuthor: 
Description: 

Η Ρωσική Επανάσταση του 1917 ήταν ένα από τα πιο αποφασιστικά και θυελλώδη γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία. Κεντρικό ρόλο σ' αυτή την επανάσταση έπαιξε το ρωσικό μποσελβίκικο κόμμα. Σ' αυτό το βιβλίο, ο Τόνι Κλιφ εξετάζει το χτίσιμο του κόμματος των μπολσεβίκων και ιδιαίτερα τη δουλειά ενός από τους κυριότερους αρχιτέκτονές του, του Λένιν.

18,35 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Ρωσική Επανάσταση του 1917 ήταν ένα από τα πιο αποφασιστικά και θυελλώδη γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία. Κεντρικό ρόλο σ' αυτή την επανάσταση έπαιξε το ρωσικό μποσελβίκικο κόμμα. Σ' αυτό το βιβλίο, ο Τόνι Κλιφ εξετάζει το χτίσιμο του κόμματος των μπολσεβίκων και ιδιαίτερα τη δουλειά ενός από τους κυριότερους αρχιτέκτονές του, του Λένιν. Παρουσιάζει τις μάχες που έδωσε ο Λένιν για να μετατρέψει τις μαρξιστικές ιδέες για τη σοσιαλιστική επανάσταση σε πρακτική καθημερινή δράση και την ακόμα δυσκολότερη μάχη που έδωσε για να μετατρέψει τις απομονωμένες ομάδες μελέτης σε μια ενιαία οργάνωση.
Subtitle: 
Τα χρόνια της συγκρότησης των Μπολσεβίκων
Publications Date: 
1995
Book pages: 
382
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
3

Ο Τόνι Κλιφ (1917-2000) υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Socialist Workers Party στην Βρετανία. Στα τέλη της δεκαετίας του 1940 στηριγμένος στην ανάλυση του Λ. Τρότσκι για τον σταλινισμό, διατύπωσε τη θεωρία του κρατικού καπιταλισμού για τα σταλινικά καθεστώτα. Μέχρι το θάνατό του είχε ενεργή πολιτική δράση και έμεινε αφοσιωμένος αγωνιστής στην πόλη για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας. Έγραψε πολλά βιβλία, ανάμεσα τους και τις πολιτικές βιογραφίες της Ρόζας Λούξεμπουργκ (1958), του Λένιν (1974) και του Τρότσκι (1989). Κορυφαίο έργο του είναι ο "Κρατικός Καπιταλισμός στη Ρωσία".

Subtitle: 
Τα χρόνια της συγκρότησης των Μπολσεβίκων
Publications Date: 
1995
Book pages: 
382
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
3