Product

Λέξεις βρύα της ψυχής

Product

Λέξεις για τη Φαίδρα

Λέξεις για εικόνες

Κωδικός:
148074
Αuthor: 
Description: 

Μια πρωτοποριακή ανάλυση ενός μοναδικού είδους αφήγησης, το βιβλίο αυτό εξετάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εικονογραφημένου βιβλίου. Αντλώντας ιδέες από μια ποικιλία πηγών, ο Perry Nodelman εξερευνά τους τρόπους με τους οποίους η αλληλεπίδραση λόγου και εικόνας παράγει αφηγηματική πληροφόρηση και διεγείρει τη σκέψη και τη φαντασία, σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό απ' ό,τι κάνει το κάθε μέσο από μόνο του.

24,77 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μια πρωτοποριακή ανάλυση ενός μοναδικού είδους αφήγησης, το βιβλίο αυτό εξετάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εικονογραφημένου βιβλίου. Αντλώντας ιδέες από μια ποικιλία πηγών, ο Perry Nodelman εξερευνά τους τρόπους με τους οποίους η αλληλεπίδραση λόγου και εικόνας παράγει αφηγηματική πληροφόρηση και διεγείρει τη σκέψη και τη φαντασία, σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό απ' ό,τι κάνει το κάθε μέσο από μόνο του. Περνώντας από τα "βιβλία για μωρά", τα αλφαβητάρια και τα "βιβλία λέξεων" σε γνωστά εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά, ο Nodelman αποκαλύπτει πώς η αφηγηματική των εικονογραφημένων βιβλίων επηρεάζεται από τις αποκλειστικά οπτικές πληροφορίες του σχεδιασμού και της εικονογράφησης, καθώς κι από τις σχέσεις μεταξύ εικόνων και συνοδευτικών κειμένων.
Subtitle: 
Η αφηγηματική τέχνη του παιδικού εικονογραφημένου βιβλίου
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-16-3367-7
Book pages: 
454
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Perry Nodelman υπήρξε ακαδημαϊκός για 37 περίπου χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Winnipeg στον Καναδά, στο οποίο σήμερα έχει τον τίτλο του ομότιμου καθηγητή. Στο διάστημα αυτό δημοσίευσε περισσότερα από εκατό άρθρα για την παιδική λογοτεχνία. Εκτός από θεωρητικός και κριτικός της παιδικής λογοτεχνίας, είναι και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και για νέους. Το διάστημα 1983-1987 διετέλεσε εκδότης του επιστημονικού περιοδικού "The Children's Literature Association Quarterly", ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της Children's Literature Association". Το 1988 εξέδωσε την παρούσα μελέτη, η οποία θα ανοίξει σοβαρούς ορίζοντες προβληματισμού πάνω σε θέματα εικονογράφησης.

Subtitle: 
Η αφηγηματική τέχνη του παιδικού εικονογραφημένου βιβλίου
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-16-3367-7
Book pages: 
454
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο