Product

Λαίδη Λάζαρος

Product

Λαϊκά αναγνώσματα

Λαίδη Χάμιλτον

Κωδικός:
75869
Manufacturer: 
Description: 

Γεννημένη σ' ένα χωριό της δυτικής Αγγλίας, μεγαλωμένη στην απόλυτη στέρηση, η Έμμα θα περάσει στην εφηβεία της «δια πυρός και σιδήρου» και θ' ασκήσει τα πιο ταπεινά επαγγέλματα.

15,10 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Γεννημένη σ' ένα χωριό της δυτικής Αγγλίας, μεγαλωμένη στην απόλυτη στέρηση, η Έμμα θα περάσει στην εφηβεία της «δια πυρός και σιδήρου» και θ' ασκήσει τα πιο ταπεινά επαγγέλματα. Κι όμως, στα 30 μόλις χρόνια της, θα έχει ήδη «προλάβει» να διατελέσει ερωμένη επιφανών άγγλων ευγενών, σύζυγος του λόρδου Χάμιλτον, πρεσβευτή της Μεγάλης Βρετανίας στη Νεάπολη αλλά και περιώνυμου συλλέκτη αρχαιοτήτων, ομοτράπεζη επιφανών λόγιων, μουσικών και ζωγράφων της εποχής της, επιστήθια φίλη της Μαρίας Καρολίνας, βασίλισσας της Νεάπολης και αδελφής της Μαρίας Αντουανέτας και, πάνω απ' όλα, μεγάλος και μοναδικός έρωτας του Νέλσον, του πιο ένδοξου πολεμιστή της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Τι τραγική ειρωνεία, ωστόσο. Όλη αυτή την πορεία θα την ακολουθήσει η παρακμή και η πτώση, που θα την οδηγήσουν σε μια νέα στέρηση, ακόμη πιο σκληρή αυτή τη φορά. Άλλωστε, παραφράζοντας ανεπαίσθητα τον Δάντη, θα μπορούσε κανείς να πει ότι δεν υπάρχει πιο απόλυτη δυστυχία από τη δυστυχία εκείνου που γνώρισε κάποτε την απόλυτη... ευτυχία.
Subtitle: 
Μια ζωή γεμάτη πάθος
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7793-43-9
Book pages: 
421
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ζιλμπέρ Σινουέ γεννήθηκε το 1947 στην Αίγυπτο, πράγμα που τον επηρέασε αργότερα ως προς την επιλογή των θεμάτων τα οποία χρησιμοποίησε ατα μυθιστορήματά του. Ο πατέρας του ήταν Αιγύπτιος, η μητέρα του Γαλλίδα, ενώ η γιαγιά του Ελληνίδα. Για το έργο του Ζιλμπέρ Σινουέ εκφράστηκε με τα πλέον εγκωμιαστικά λόγια ο Πιερ Γκριμάλ, επιφανής ιστορικός μελετητής. Τον χαρακτήρισε τον σπουδαιότερο και αρτιότερο σύγχρονο συγγραφέα ιστορικού μυθιστορήματος, ο οποίος βασίζεται πάντοτε σε αρχειακό υλικό και επισταμένη έρευνα. Τα έργα του έχουν αποσπάσει σημαντικά βραβεία, όπως το Jeand’heurs (Βραβείο Ιστορικού Μυθιστορήματος), το Prix des Romancieres, το Grand Prix de Litterature Policiere και το γαλλικό Βραβείο των Βιβλιοπωλών. Έργα του: "Η πορφύρα και η ελιά", "Η Αιγυπτία", "Η κόρη του Νείλου", "Το ζαφείρι του Θεού", "Το αγόρι της Φλάνδρας", "Η σοφία της Ανατολής", "Μέρες και νύχτες της ζωής του" κ.ά.

Subtitle: 
Μια ζωή γεμάτη πάθος
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7793-43-9
Book pages: 
421
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο