Product

Λαογραφικά ερανίσματα ΙΙ: Δύο μπανατιώτες αφηγητές Ζακυνθινού λαογραφικού υλικού

Product

Λαογραφικά εφήμερα

Λαογραφικά ετερόκλητα

Κωδικός:
6537
Manufacturer: 
Description: 

Για τη Λαογραφία στο κατώφλι του 21ου αιώνα, τη σχέση της με την Κοινωνική Ανθρωπολογία και την Κοινωνιολογία, την ευρωπαϊκή ενοποίηση και τον λαϊκό πολιτισμό· για την ανθρωπολογία του περιβάλλοντος, για το νερό στην ελληνική λαϊκή παράδοση, για τον τόπο, την τοπικότητα και την εθνική ταυτότητα στο παράδειγμα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία· για την αίσθηση της ιστορίας σε μια κοινότητα της Ηπείρου, για το τσιφλίκι και το τσελιγκάτο, για τις σύγχρονες κοινότητες της περιοχής Αμπελώνα, για την κουμπαριά και τις πελατειακές σχέσεις της αγροτικής Ελλάδας, για το "Βλάχικο ζήτημα&q

8,63 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Για τη Λαογραφία στο κατώφλι του 21ου αιώνα, τη σχέση της με την Κοινωνική Ανθρωπολογία και την Κοινωνιολογία, την ευρωπαϊκή ενοποίηση και τον λαϊκό πολιτισμό· για την ανθρωπολογία του περιβάλλοντος, για το νερό στην ελληνική λαϊκή παράδοση, για τον τόπο, την τοπικότητα και την εθνική ταυτότητα στο παράδειγμα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία· για την αίσθηση της ιστορίας σε μια κοινότητα της Ηπείρου, για το τσιφλίκι και το τσελιγκάτο, για τις σύγχρονες κοινότητες της περιοχής Αμπελώνα, για την κουμπαριά και τις πελατειακές σχέσεις της αγροτικής Ελλάδας, για το "Βλάχικο ζήτημα"· τέλος, για την εθιμική και κοινωνική λειτουργία των δημοτικών τραγουδιών του γάμου: δεκατέσσερα ετερόκλητα λαογραφικά άρθρα.
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-210-307-8
Book pages: 
186
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Βασίλης Νιτσιάκος γεννήθηκε στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων το 1958. Σπούδασε Φιλολογία, Λαογραφία και Κοινωνική Ανθρωπολογία στα πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Leeds και Cambridge. Από το 1989 διδάσκει Λαογραφία στο Τμήμα Ιστορία και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου σήμερα κατέχει θέση αναπληρωτή καθηγητή. Από το 1994 μέχρι το 1998 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Cambridge σε διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα. Έχει συγγράψει τα βιβλία "Παραδοσιακές κοινωνικές δομές", Οδυσσέας 1991, "Οι ορεινές κοινότητες της Πίνδου. Στον απόηχο της μακράς διάρκειας", Πλέθρον 1995, "Λαογραφικά ετερόκλητα", Οδυσσέας 1997, "Νομός Ιωαννίνων. Σύγχρονη πολιτισμική γεωγραφία" (σε συνεργασία), Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων 1998, "Τα ποτάμια της Ηπείρου. Τόποι και δρόμοι των νερών, των ανθρώπων και των πολιτισμών" (σε συνεργασία), Ν.Α.Ι. 2001 και "Χτίζοντας το χώρο και το χρόνο", Οδυσσέας 2003.

Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-210-307-8
Book pages: 
186
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο