Product

Λατομεία. Νομοθεσία

Product

Λατρεία Ασκληπιού και Υγείας στην Αρκαδία

Λατομείο

Κωδικός:
68106
Manufacturer: 
Description: 

Η ποιητική σύνθεση του Δημήτρη Κοσμόπουλου "Λατομείο", αποτελεί απόπειρα προσωπικής μετοχής στο πένθος μιας συλλογικής συνείδησης, που ως τρόπος και στάση βίου νικά διά της ήττας και γίνεται περισσότερο εύλαλη διά της σιωπής.

8,71 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η ποιητική σύνθεση του Δημήτρη Κοσμόπουλου "Λατομείο", αποτελεί απόπειρα προσωπικής μετοχής στο πένθος μιας συλλογικής συνείδησης, που ως τρόπος και στάση βίου νικά διά της ήττας και γίνεται περισσότερο εύλαλη διά της σιωπής. Η προσωπική αναμέτρηση γίνεται στο πεδίο της γλώσσας και πάνω στην ιστορική σάρκα της ποιητικής παράδοσης. Αν η μνήμη και η συνείδηση είναι οι πέτρες, τις οποίες δεν μπορεί να αγνοήσει ουδείς από τους οικοδομούντες, τότε το λατομείο του παρόντος είναι εκείνο εντός του οποίου μετράται η αντοχή των συστατικών τους, στην αναζήτηση μορφών "μιχτών αλλά νόμιμων" που ανοίγονται από το "καταλογάδην" ποίημα, έως τους ελεύθερους τρόπους και την έμμετρη δοκιμή της προσωδίας.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-04-2092-0
Book pages: 
111
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτρης Κοσμόπουλος γεννήθηκε στο Κοντογόνι (Παπαφλέσσα) Πυλίας στη Μεσσηνία. Μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σπούδασε νομικά και θεολογία. Είναι ποιητής, δοκιμιογράφος και μεταφραστής. Zει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδώσει οκτώ ποιητικά βιβλία και τρία βιβλία δοκιμίων για θέματα λογοτεχνίας και κριτικής. Το 2005 του απονεμήθηκε το βραβείο Έλληνα Λυρικού ποιητή "Λάμπρος Πορφύρας" της Ακαδημίας Αθηνών και το 2013 το Διεθνές Βραβείο Κ. Π. Καβάφη για το σύνολο του ποιητικού του έργου. Δοκίμια και κριτικά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε όλα τα λογοτεχνικά περιοδικά και σε εφημερίδες. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες και στα αραβικά, και έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες. To "Κατόπιν εορτής" (εκδ. Ερατώ, 2014) είναι το όγδοο ποιητικό του βιβλίο. Διευθύνει το λογοτεχνικό περιοδικό Νέα Ευθύνη.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-04-2092-0
Book pages: 
111
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο