Product

Λαϊκά παραμύθια από την Πάρο και την Αντίπαρο

Product

Λαϊκά παραμύθια και ιστορία του Βώλακα Δράμας

Λαϊκά παραμύθια από τις Κυκλάδες

Κωδικός:
99017
Manufacturer: 
Description: 

[...] Συγκεντρώνει εδώ τριάντα ένα παραμύθια από τη Μύκονο, τη Νάξο, τη Σύρο, την Τήνο, την Πάρο, την Αντίπαρο, την Κέα, τη Μήλο, τη Θήρα, την Αμοργό, την Κύθνο, ενώ στο επίμετρο του βιβλίου της παραθέτει οκτώ παραμύθια στο παραδοσιακό γλωσικό ιδίωμα κάθε νησιού, με σκοπό τη γνωριμία του αναγνώστη με τον κυκλαδίτικο ιδιωματικό λόγο, ο οποίος συνήθως αποσιωπάται ή μετατρέπεται στην κοινή νέα ελληνική, για λόγους ευκολίας, εμπορικότητας κλπ.

14,68 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Συγκεντρώνει εδώ τριάντα ένα παραμύθια από τη Μύκονο, τη Νάξο, τη Σύρο, την Τήνο, την Πάρο, την Αντίπαρο, την Κέα, τη Μήλο, τη Θήρα, την Αμοργό, την Κύθνο, ενώ στο επίμετρο του βιβλίου της παραθέτει οκτώ παραμύθια στο παραδοσιακό γλωσικό ιδίωμα κάθε νησιού, με σκοπό τη γνωριμία του αναγνώστη με τον κυκλαδίτικο ιδιωματικό λόγο, ο οποίος συνήθως αποσιωπάται ή μετατρέπεται στην κοινή νέα ελληνική, για λόγους ευκολίας, εμπορικότητας κλπ. Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι οκτώ από τα παραμύθια αυτά προέρχονται από επιτόπιες καταγραφές, τα νησιά Σύρος, Κέα, Πάρος, Αντίπαρος και Νάξος, ενώ τα υπόλοιπα έχουν ανθολογηθεί από σχετικές δημοσιεύσεις, που με ευσυνειδησία παραθέτει η συγγραφέας στο τέλος του βιβλίου της. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2005
Book pages: 
270
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Γιάννα Βλ. Σέργη γεννήθηκε στη Νάξο και μεγάλωσε στην Πάρο, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Παιδαγωγικά στη Σχολή Νηπιαγωγών Εκάλης και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (ακαδημαϊκή και επαγγελματική αναβάθμιση εκπ/κών). Ζει στην Πάρο και εργάζεται ως νηπιαγωγός. Αγαπά ιδιαιτέρως τα παραμύθια του λαού μας και ασχολείται με τη συλλογή, τη μελέτη και τη μετάδοσή τους στα παιδιά. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει συμμετάσχει με έργα της στις εκδόσεις: "Πράσινος Κουμπαράς", Ψυχογιός 2002, "Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2002, 2003, 2004", Αστήρ. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού "Σύγχρονο Νηπιαγωγείο", στο οποίο έχει παρουσιάσει θέματα κυρίως εφαρμοσμένης λαογραφίας. Εργασίες της σχετικές με το παιδί και τη λαϊκή μας παράδοση έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς και σε άλλα περιοδικά, τοπικές εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Άλλα έργα της:
"Να τα Πούμε;", Παραδοσιακά κάλαντα, Φιλιππότης, Αθήνα 1999.
"Νεοελληνικά Λαϊκά Ναναρίσματα και Ταχταρίσματα", Ανθολογία-Ανάλυση κειμένων, Φιλιππότης, Αθήνα 2000.
"40+1 Έργα για Θέατρο και Κουκλοθέατρο", Δίπτυχο, Αθήνα 2001.
"Το μέλι", Λαϊκό παραμύθι από τις Λεύκες Πάρου, έκδοση του Νηπιαγωγείου Λευκών Πάρου, 2002.
"Παραδοσιακές γεύσεις από τις Λεύκες Πάρου", Προοδευτικός Σύλλογος Λευκιανών Αθήνας, 2002.
"12 Μήνες, ονόματα, χρώματα, καμώματα", Ημερολόγιο 2003, έκδοση του Νηπιαγωγείου Λευκών Πάρου, 2003.
"Τα Ξεκωλάκια", Λαϊκό Παραμύθι από τις Λεύκες Πάρου, έκδοση του Νηπιαγωγείου Λευκών Πάρου, 2003.
"12 Μήνες, ποιήματα, μηνύματα, παιχνιδίσματα", Ημερολόγιο 2004, έκδοση του Νηπιαγωγείου Λευκών Πάρου.

Publications Date: 
2005
Book pages: 
270
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο