Product

Λαϊκές επιγραφές και ονόματα σε ελληνικά αυτοκίνητα

Product

Λαϊκές προλήψεις και φυλακτά

Λαϊκές παραδόσεις

Κωδικός:
67676
Manufacturer: 
Description: 

Τα βιώματα της μικρής ηλικίας αποτελούν πολλές φορές το ερέθισμα που οδηγεί πολλούς ανθρώπους σε αξιόλογα πνευματικά δημιουργήματα. Όπως π.χ. στο χώρο της μουσικής, στις εικαστικές τέχνες, καθώς επίσης και σε όλα τα είδη του γραπτού λόγου.

12,84 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα βιώματα της μικρής ηλικίας αποτελούν πολλές φορές το ερέθισμα που οδηγεί πολλούς ανθρώπους σε αξιόλογα πνευματικά δημιουργήματα. Όπως π.χ. στο χώρο της μουσικής, στις εικαστικές τέχνες, καθώς επίσης και σε όλα τα είδη του γραπτού λόγου. Αυτά τα βιώματα οδήγησαν και τον Σταύρο Αβδούλο να ασχοληθεί και με τη λαογραφία. Με το βιβλίο του αυτό, ξεκινώντας από τη γενέτειρά του, το χωριό Συκιά Λακωνίας, μας κάνει μια θαυμάσια ξενάγηση στο πολιτιστικό παρελθόν της επαρχιακής Ελλάδας που ευτύχησε να βιώσει ο ίδιος. Όπως άλλωστε τονίζει ο συγγραφέας "το βιβλίο μου δεν ενδιαφέρει, ούτε αφορά αποκλειστικά τους Συκιώτες, καθώς ο υλικός, πνευματικός και ο κοινωνικός βίος των συγχωριανών μου παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με αυτόν των υπολοίπων Ελλήνων".
Subtitle: 
Μνήμες και βιώματα από τη ζωή του χωριού Συκιά Λακωνίας
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-369-061-9
Book pages: 
203
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Σταύρος Αβδούλος γεννήθηκε στο χωριό Συκιά Λακωνίας και από μικρός εγκαταστάθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε νομικά και τον Ιούνιο του 1940 διορίστηκε δικηγόρος στον Πειραιά. Έλαβε μέρος ως έφεδρος ανθυπολοχαγός στο Αλβανικό μέτωπο, τραυματίστηκε στη μάχη για την κατάληψη της Κορυτσάς και αργότερα εντάχθηκε στις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης. Συνελήφθη από τους Γερμανούς τον Μάιο του 1944 και έμεινε κλεισμένος στο στρατόπεδο των Ες-Ες στο Χαϊδάρι μέχρι την απελευθέρωση. Στα χρόνια των διωγμών των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, εκτοπίστηκε για τρία χρόνια στη Μακρόνησο και για άλλα τρία στην Άη Στράτη. Εξέδωσε τα βιβλία: Γιατί χάθηκε η Μακρόνησος, το Φαινόμενο Μακρόνησος, Λαϊκές παραδόσεις. Συμμετέχει ενεργά στον Πανελλαδικό Σύνδεσμο Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης (ΠΣΑΕΕΑ).

Subtitle: 
Μνήμες και βιώματα από τη ζωή του χωριού Συκιά Λακωνίας
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-369-061-9
Book pages: 
203
Book Dimensions: 
23χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο