Product

Λεηλασία

Product

Λεηλασία μιας ζωής

Λεηλασία και άλλες ιστορίες

Κωδικός:
98785
Description: 

Δέκα διηγήματα της μεγάλης νομπελίστριας συγγραφέα, που το καθένα ρίχνει φως στην εσωτερική μας ζωή, διεισδύοντας ταυτόχρονα σε απρόβλεπτες πτυχές του σύγχρονου κόσμου. Στην ομότιτλη ιστορία, ένας σεισμός ξεσκεπάζει όχι μόνο το βυθό ενός ωκεανού, όπου θησαυροί κείτονται ανάμεσα σε πνιγμένα σώματα, αλλά και την πλεονεξία των επιζώντων της πόλης. Στο "Αδαμαντωρυχείο", μια γυναίκα αναπολεί την πρώτη, γεμάτη πάθος, ερωτική της εμπειρία, ενώπιον των γονιών της, με ένα στρατιώτη ο οποίος ίσως να μη ζει πια.

14,38 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Δέκα διηγήματα της μεγάλης νομπελίστριας συγγραφέα, που το καθένα ρίχνει φως στην εσωτερική μας ζωή, διεισδύοντας ταυτόχρονα σε απρόβλεπτες πτυχές του σύγχρονου κόσμου. Στην ομότιτλη ιστορία, ένας σεισμός ξεσκεπάζει όχι μόνο το βυθό ενός ωκεανού, όπου θησαυροί κείτονται ανάμεσα σε πνιγμένα σώματα, αλλά και την πλεονεξία των επιζώντων της πόλης. Στο "Αδαμαντωρυχείο", μια γυναίκα αναπολεί την πρώτη, γεμάτη πάθος, ερωτική της εμπειρία, ενώπιον των γονιών της, με ένα στρατιώτη ο οποίος ίσως να μη ζει πια. Στον "Απεσταλμένο", ο κώνωψ ο ανωφελής φέρνει το θάνατο στις σάουνες και σε άλλες παιδικές χαρές του ανεπτυγμένου κόσμου. Η "Έκθεση Αποστολής" μιλάει για τον ιδεαλισμό της αξιωματούχου ενός διεθνούς φιλανθρωπικού πρακτορείου, για τα φαντάσματα της αποικιοκρατικής ιστορίας και για το ειδύλλιό της με έναν υπουργό, η ειρωνική κατάληξη του οποίου την αφήνει εμβρόντητη. Το "Χάσμα γενεών" ανατρέπει το "χάσμα", όταν η απόπειρα του πατέρα να ελευθερωθεί, σοκάρει τα ενήλικα παιδιά του. Στο "Φόρο τιμής", ένας δολοφόνος επισκέπτεται τον τάφο του πολιτικού που ο ίδιος σκότωσε επί πληρωμή.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-4032-3
Book pages: 
252
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Nαντίν Γκόρντιμερ, κόρη Eβραίων μεταναστών ρωσικής καταγωγής, γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 1923 στο Σπρινγκς, μια πολίχνη δίπλα στο Γιοχάνεσμπουργκ, στη Nότιο Aφρική. Άρχισε να γράφει από την ηλικία των εννέα χρόνων και στα δεκαπέντε της δημοσίευσε το πρώτο της διήγημα. H πρώτη της συλλογή διηγημάτων με τίτλο "Face to face" ("Πρόσωπο με πρόσωπο") δημοσιεύτηκε το 1949. Aκολούθησαν άλλες οκτώ συλλογές διηγημάτων και έντεκα μυθιστορήματα στα οποία φαίνεται έντονα η αντίθεσή της στο τότε ρατσιστικό καθεστώς της πατρίδας της. Mε το μυθιστόρημά της "The Conservationist" ("O συντηρητής") κέρδισε το Bραβείο Mπούκερ το 1974. Tο 1991 η Γκόρντιμερ τιμήθηκε με το Bραβείο Nόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου της.
Ήταν παντρεμένη με τον έμπορο έργων τέχνης Ράινχολντ Κάσιρερ και μητέρα τριών παιδιών. Πέθανε στις 13 Ιουλιού 2014, σε ηλικία 90 ετών.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-4032-3
Book pages: 
252
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο