Product

Λειτουργική γλωσσολογία

Product

Λειτουργική δομή και οργάνωση των σχολείων της Θάσου (1870-1912)

Λειτουργική διδακτική

Κωδικός:
119456
Αuthor: 
Description: 

Πραγματοποιώντας μια σύνθεση ανάμεσα στο νοησιαρχικό και συμπεριφορικό ρεύμα, και προτείνοντας τη νέα έννοια του συντελεστικού γνωστισμού, ο συγγραφέας φιλοδοξεί να υπερβεί τις σημερινές στείρες αντιπαραθέσεις που διχάζουν ψυχολόγους και παιδαγωγούς. Δείχνει ότι, παρόλο που η συμπεριφορά είναι πάντα μια αδιαίρετη πραγματικότητα, δεν παύει εντούτοις να αποτελείται από δύο αξεχώριστες συμπληρωματικές όψεις: μια νοητική όψη (οι δεξιότητες, οι ικανότητες) και μια εμφανή όψη (οι επιδόσεις). Αυτές απαιτούν εξίσου το ενδιαφέρον και την προσοχή του εκπαιδευτικού.

26,60 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Πραγματοποιώντας μια σύνθεση ανάμεσα στο νοησιαρχικό και συμπεριφορικό ρεύμα, και προτείνοντας τη νέα έννοια του συντελεστικού γνωστισμού, ο συγγραφέας φιλοδοξεί να υπερβεί τις σημερινές στείρες αντιπαραθέσεις που διχάζουν ψυχολόγους και παιδαγωγούς. Δείχνει ότι, παρόλο που η συμπεριφορά είναι πάντα μια αδιαίρετη πραγματικότητα, δεν παύει εντούτοις να αποτελείται από δύο αξεχώριστες συμπληρωματικές όψεις: μια νοητική όψη (οι δεξιότητες, οι ικανότητες) και μια εμφανή όψη (οι επιδόσεις). Αυτές απαιτούν εξίσου το ενδιαφέρον και την προσοχή του εκπαιδευτικού. Μέσα απ΄ αυτό το πρίσμα, ο συγγραφέας αναπτύσσει μια πραγματεία πρακτικής παιδαγωγικής που εισηγείται μια συνεκτική και ρεαλιστική απάντηση σ΄ ένα θεμελιακό ερώτημα: πώς να διδάσκουμε σήμερα; Παρουσιάζει μια σφαιρική διδακτική, προσαρμόσιμη σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης. Οι μαθησιακές διαδικασίες περιγράφονται με τρόπο συστημικό: από τη σύλληψη και την πρόθεση ως την ανατροφοδότηση, περνώντας ενδιάμεσα από τις στρατηγικές της δημιουργίας κινήτρων, της ρύθμισης και της δόμησης. Αυτή η διδακτική επικεντρώνεται σε μια λειτουργική, συμμετοχική και διαθεματική αντίληψη της διδασκαλίας, και συμφιλιώνει με πρωτότυπο τρόπο την παιδαγωγική του ενδιαφέροντος με την παιδαγωγική των στόχων, η οποία, πέρα από τους πρόσκαιρους συρμούς, ξαναβρίσκει εδώ ένα καινούργιο νόημα. Η λειτουργική διδακτική είναι σχεδιασμένη ως πρακτικό βοήθημα για τους εκπαιδευτικούς και τους επίδοξους εκπαιδευτικούς, και συνάμα αποτελεί μια μέθοδο διαρκούς επιμόρφωσης και ένα εγχειρίδιο αναφοράς.
Subtitle: 
Στόχοι, στρατηγικές, αξιολόγηση
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-16-2307-8
Book pages: 
464
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Michel Minder είναι Πτυχιούχος των Παιδαγωγικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λιέγης. Είναι καθηγητής στο Ανώτατο Ινστιτούτο Παιδαγωγικής της Theux (Βέλγιο), όπου έχει την ευθύνη της αρχικής εκπαίδευσης των μελλοντικών εκπαιδευτικών στα γνωστικά αντικείμενα της Ψυχολογίας, Παιδαγωγικής και Διδακτικής. Έχει επίσης διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο Fribourg (Ελβετία), και έχει επί μακρόν ασχοληθεί με τη διαρκή επιμόρφωση των εν ενεργεία εκπαιδευτικών στο Κέντρο Ανωτάτων Σπουδών Παιδαγωγικής της Λιέγης. Εκτός από τη "Λειτουργική διδακτική", που έχει μεταφραστεί και στα πορτογαλικά, είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου "Πεδία παιδαγωγικής δράσης", η πρώτη έκδοση του οποίου έχει τιμηθεί με διάκριση από τη Βασιλική Ακαδημία του Βελγίου.

Subtitle: 
Στόχοι, στρατηγικές, αξιολόγηση
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-16-2307-8
Book pages: 
464
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο