Product

Λειτουργική δομή και οργάνωση των σχολείων της Θάσου (1870-1912)

Product

Λειτουργική παιδαγωγική

Λειτουργική οργάνωση του κεντρικού νευρικού συστήματος

Κωδικός:
79756
Description: 

"Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να περιγράψει βασικές αρχές οργάνωσης του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ) του ανθρώπου και των κατοικίδιων θηλαστικών.
... Η απίστευτη πολυπλοκότητα του νευρικού συστήματος, η αποσπασματική γνώση που έχουμε γι' αυτό και ο τεράστιος όγκος σχετικών πληροφοριών που παράγει καθημερινά ο εξαιρετικά δραστήριος επιστημονικός κλάδος των Νευροεπιστημών πρέπει να αποτυπωθούν στις ελάχιστες σελίδες που μπορεί να αφομοιωθούν ουσιαστικά...

25,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να περιγράψει βασικές αρχές οργάνωσης του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ) του ανθρώπου και των κατοικίδιων θηλαστικών. ... Η απίστευτη πολυπλοκότητα του νευρικού συστήματος, η αποσπασματική γνώση που έχουμε γι' αυτό και ο τεράστιος όγκος σχετικών πληροφοριών που παράγει καθημερινά ο εξαιρετικά δραστήριος επιστημονικός κλάδος των Νευροεπιστημών πρέπει να αποτυπωθούν στις ελάχιστες σελίδες που μπορεί να αφομοιωθούν ουσιαστικά... ... τον συγγραφέα δεν βαρύνει μόνο η ευθύνη της μεροληπτικής επιλογής των κρίσιμων στοιχείων για την περιγραφή του ΚΝΣ, αλλά και ανάλογη δυσκολία κατανόησής του. ... οι βασικές αρχές του νευρικού συστήματος, πολύ περισσότερο από -ή ίσως σε αντίθεση με- τα άλλα οργανικά συστήματα, μπορούν να κατανοηθούν μόνο εάν η κατασκευή και η λειτουργία του αντιμετωπίζονται συνδυαστικά ως το αλληλοεξαρτώμενο δίπολο της ενιαίας βιολογικής έκφρασης... ... η διδασκαλία των μορφολειτουργικών χαρακτηριστικών του ΚΝΣ μπορεί να είναι αποδοτική και επιστημονικά συνεπής όταν καθιστά σαφές ότι δεν βασίζεται σε ευρήματα που προέρχονται από ένα ζωικό είδος..."
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-12-1211-6
Book pages: 
152
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Χ. Παπαδόπουλος είναι καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αντικείμενο της διδασκαλίας και της επιστημονικής του έρευνας είναι η κατασκευή και η λειτουργία του εγκεφάλου. Εκτός από ερευνητικές εργασίες, επιστημονικά βιβλία και CD, έχει δημοσιεύσει μία συλλογή διηγημάτων ("Υποθέσεις αλήθειας", Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης) και δύο ποιητικές συλλογές ("Δρομολόγια ανακύκλωσης - Θεωρίες φυγής" και "Μικρές αγγελίες και ενήλικα επειδή", University Studio Press).

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-12-1211-6
Book pages: 
152
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο