Product

Λεξικό των -ισμών

Product

Λεξικό των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώγων

Λεξικό των αρχαίων ελληνικών και περι-ελλαδικών φύλων

Κωδικός:
70799
Manufacturer: 
Description: 

Μετά την απρόσμενη επιτυχία που σημείωσε η Α' έκδοση του παρόντος λεξικού, εκτίμησα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία, αντί να προχωρήσουμε με τον εκδότη στην απλή επανεκτύπωση, να επεξεργαστώ μια νέα έκδοση στην οποία όχι μόνο θα γίνονταν οι αναγκαίες διορθώσεις στις αβλεψίες της Α' (ευτυχώς ελάχιστες), αλλά θα παρεμβάλλονταν και ορισμένα νέα λήμματα που είχα παραλείψει και που ήδη επεξεργαζόμουν με την προοπτική μιας Β' έκδοσης.

30,43 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μετά την απρόσμενη επιτυχία που σημείωσε η Α' έκδοση του παρόντος λεξικού, εκτίμησα ότι ήταν μια καλή ευκαιρία, αντί να προχωρήσουμε με τον εκδότη στην απλή επανεκτύπωση, να επεξεργαστώ μια νέα έκδοση στην οποία όχι μόνο θα γίνονταν οι αναγκαίες διορθώσεις στις αβλεψίες της Α' (ευτυχώς ελάχιστες), αλλά θα παρεμβάλλονταν και ορισμένα νέα λήμματα που είχα παραλείψει και που ήδη επεξεργαζόμουν με την προοπτική μιας Β' έκδοσης. Ως προς τη φιλοσοφία του λεξικού και το περιεχομενό του, δεν υπήρξε ουσιαστική μεταβολή και ως προς τους περι-ελλαδικους λαούς, που έκρινα ότι πρέπει να συμπεριληφθούν και ως προς τα χρονικά όρια που κάλυπτε (τέλος Νεολιθικής - αρχή Ρωμαιοκρατίας), αντιμετωπίζοντας πάντα το υπαρκτό πρόβλημα του κινδύνου να μετατραπεί σε ένα ογκώδες και δύσχρηστο έργο.[...] (Από την εισαγωγή στην Β' έκδοση)
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7812-05-0
Book pages: 
287
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Δερματόδετο

Ο Δημήτρης Ευαγγελίδης κατάγεται από την Έδεσσα. Σπούδασε Φυσικές Επιστήμες (Βιολογία-Γεωλογία) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πήρε το πτυχίο του το 1971 και στην διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πατρών παρακολούθησε Εξελικτική και Πολιτιστική Ανθρωπολογία (Εθνολογία) κοντά στον επισκέπτη (1972-73) Καθηγητή Dr. R. Bernard του Πανεπιστημίου της Πολιτείας Washington των ΗΠΑ.
Από την περίοδο εκείνη συνέχισε να ασχολείται συστηματικά, παράλληλα με την κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα, με την Εθνολογία, την Προϊστορική Αρχαιολογία και την Γλωσσολογία.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7812-05-0
Book pages: 
287
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Δερματόδετο