Product

Λεξικό φενγκ σούι για το σπίτι και τον κήπο

Product

Λεξικό φιλοσοφίας

Λεξικό φιλοσοφίας

Κωδικός:
150934
Description: 

Όπως ακριβώς και άλλα επιστημονικά πεδία, έτσι και η φιλοσοφία οφείλει να χρησιμοποιεί μια γλώσσα όπου οι σημασίες των λέξεων, είτε αυτές προέρχονται από το κοινό λεξιλόγιο είτε απαντούν µόνο στον φιλοσοφικό λόγο, πρέπει να έχουν οριστεί µε απόλυτη ακρίβεια.

Στα 1.000 και πλέον λήμματα του λεξικού αυτού, ο αναγνώστης θα βρει τις βασικές σημασίες των κυριότερων φιλοσοφικών όρων και εκφράσεων, µε βάση τους ορισμούς που έχουν δώσει οι ίδιοι οι φιλόσοφοι στα έργα τους.

24,77 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Όπως ακριβώς και άλλα επιστημονικά πεδία, έτσι και η φιλοσοφία οφείλει να χρησιμοποιεί μια γλώσσα όπου οι σημασίες των λέξεων, είτε αυτές προέρχονται από το κοινό λεξιλόγιο είτε απαντούν µόνο στον φιλοσοφικό λόγο, πρέπει να έχουν οριστεί µε απόλυτη ακρίβεια. Στα 1.000 και πλέον λήμματα του λεξικού αυτού, ο αναγνώστης θα βρει τις βασικές σημασίες των κυριότερων φιλοσοφικών όρων και εκφράσεων, µε βάση τους ορισμούς που έχουν δώσει οι ίδιοι οι φιλόσοφοι στα έργα τους. Το λεξικό περιλαμβάνει επίσης λήμματα για τους σημαντικότερους φιλοσόφους (µε αναφορά στη ζωή τους, στις ιδέες τους και στο περιεχόμενο των κυριότερων έργων τους), καθώς και για τα μεγάλα φιλοσοφικά ρεύματα, τα φιλοσοφικά συστήματα και τις σχολές, από τους προσωκρατικούς έως τη σημερινή εποχή. Τα λήμματα συνοδεύονται από χρονολογικούς πίνακες των μεγάλων φιλοσοφικών ρευμάτων, ενώ τα σχεδιαγράμματα και οι παραπομπές σε σχετικά λήμματα βοηθούν στην πλοήγηση του αναγνώστη μέσα στο λεξικό. Στην επιλεγμένη Βιβλιογραφία προτείνονται φιλοσοφικά έργα και αναλύσεις που κυκλοφορούν στην ελληνική γλώσσα. Το λεξικό αυτό απευθύνεται τόσο σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του λυκείου όσο και σε φοιτητές, καθώς και σε κάθε µη εξειδικευμένο αναγνώστη που επιθυμεί να έρθει σε πρώτη επαφή µε τη φιλοσοφία.
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-16-2524-0
Book pages: 
495
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-16-2524-0
Book pages: 
495
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο