Product

Λιβ και Ίτσα μια δυνατή φιλία

Product

Λιβαδειά: Ταξίδι μνήμης

Λιβαδειά 19ος - 20ος αιώνας

Κωδικός:
144024
Description: 

Με επιδίωξη την τόνωση του ενδιαφέροντος για την ιστορία της Λιβαδειάς, την καταγραφή και την κοινοποίηση της στην τοπική κοινωνία και τους ερευνητές, προχωρήσαμε στην παρούσα έκδοση.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με επιδίωξη την τόνωση του ενδιαφέροντος για την ιστορία της Λιβαδειάς, την καταγραφή και την κοινοποίηση της στην τοπική κοινωνία και τους ερευνητές, προχωρήσαμε στην παρούσα έκδοση. Πρόκειται για μια επιλογή και παρουσίαση ιστορικών δεδομένων με έμφαση στο 19ο και τον 20ο αιώνα. Η έκδοση περιλαμβάνει χρονολόγιο από την αρχαιότητα έως σήμερα, εντυπώσεις των περιηγητών από τη Λιβαδειά για την περίοδο από το 15ο μέχρι το 19ο αιώνα, εξέχουσες μορφές της πόλης, κοινωνικοοικονομικά στοιχεία για το τέλος του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα, από όπου σχηματίζεται μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για το πρόσφατο παρελθόν της πόλης. Το τεύχος αυτό ενισχύει και συμπληρώνει πρωτοβουλίες του Δήμου Λιβαδειάς όπως το Συμπόσιο με τίτλο "Η Λιβαδειά χθες - σήμερα - αύριο" και η έκθεση ιστορικών τεκμηρίων, αρχειακού και φωτογραφικού υλικού, το Σεπτέμβρη του 1997. Κεντρικός μας στόχος είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λιβαδειάς, στόχος που ενισχύεται από τα έργα προστασίας και αναβάθμισης της Κρύας, την αναστήλωση του Κάστρου, την αναπαλαίωση των βιομηχανικών και αρχιτεκτονικών μνημείων, την προβλεπόμενη λειτουργία εκθεσιακών χώρων με αρχαιολογικά ευρήματα, λαογραφικά στοιχεία και τη δημιουργία ιστορικού αρχείου στην πόλη μας. [...] Δημάρχος Λεβαδέων, Χρήστος Παλαιολόγος
Subtitle: 
Όψεις της κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας της πόλης
Publications Date: 
1997
Book pages: 
32
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Λιβαδειά
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νικόλαος Μέλιος σπούδασε οικονομικά. Έχει ασχοληθεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, με την οργάνωση αρχείων επιχειρήσεων και την καταγραφή της ιστορίας τους.

Subtitle: 
Όψεις της κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας της πόλης
Publications Date: 
1997
Book pages: 
32
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Λιβαδειά
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο