Product

Λιγότερο από μηδέν

Product

Λιγουλάκι χειμώνας

Λιγότερο από μια στιγμή...

Κωδικός:
128395
Description: 

Κυκλοφορώντας μ’ ένα μολύβι κι ένα μπλοκάκι, τις πιο πολλές φορές αφηρημένος, ο Αριστείδης Χαιρέτης σημειώνει: "Οι μαντινάδες είναι όπως οι πεταλούδες στον ουρανό της άνοιξης, Τις πιάνω μια-μια με το χέρι μου, τις βλέπω λίγο και τις ξαναφήνω ελεύθερες". Ο έρωτας, ο χρόνος, η απώλεια είναι τα προσφιλή του θέματα. Εφοδιασμένος με φαντασία κι ετοιμότητα, παρατηρεί τους γύρω του και τη φύση σμιλεύοντας το λόγο και συμπυκνώνοντας τον σε δυο μικρές αράδες, απόσταγμα λαϊκής σοφίας.

16,31 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Κυκλοφορώντας μ’ ένα μολύβι κι ένα μπλοκάκι, τις πιο πολλές φορές αφηρημένος, ο Αριστείδης Χαιρέτης σημειώνει: "Οι μαντινάδες είναι όπως οι πεταλούδες στον ουρανό της άνοιξης, Τις πιάνω μια-μια με το χέρι μου, τις βλέπω λίγο και τις ξαναφήνω ελεύθερες". Ο έρωτας, ο χρόνος, η απώλεια είναι τα προσφιλή του θέματα. Εφοδιασμένος με φαντασία κι ετοιμότητα, παρατηρεί τους γύρω του και τη φύση σμιλεύοντας το λόγο και συμπυκνώνοντας τον σε δυο μικρές αράδες, απόσταγμα λαϊκής σοφίας. Ο Λουδοβίκος θυμάται και "σκιτσάρει" περιστατικά γύρω από τον Χαιρέτη πριν από μερικές μαντινάδες του. Στο μικρό δεμένο και καλαίσθητο βιβλίο υπάρχουν επίσης παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες από γλέντια και εικόνες καθημερινές των Ανωγείων.
Publications Date: 
2006
Book pages: 
109
Book Dimensions: 
14χ22
Publication Place: 
Ηράκλειο Κρήτης
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Αριστείδης Χαιρέτης, ένας από τους γνωστότερους σύγχρονους μη λόγιους τεχνίτες της μαντινάδας, γεννήθηκε στ' Ανώγεια το 1946. Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα κι έχει δυο γιους, τον Στέφανο και τον Βασίλη. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ήταν βοσκός. Σήμερα διατηρεί το μικρό καφενείο στο γυμνάσιο των Ανωγείων.

Publications Date: 
2006
Book pages: 
109
Book Dimensions: 
14χ22
Publication Place: 
Ηράκλειο Κρήτης
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο