Product

Λογοτεχνικά σκίτσα Κωνσταντινουπολιτών

Product

Λογοτεχνικές εκδόσεις Θεσσαλονίκης 1850-1950

Λογοτεχνικές διαδρομές

Κωδικός:
92446
Description: 

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει δοκίμια με θέμα την αρχαία και σύγχρονη λογοτεχνία, ελληνική και ξένη, τα οποία έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά ή σε πρακτικά συνεδρίων, αλλά και εισηγήσεις που δόθηκαν σε επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών.
Συγκεντρωμένα στον τόμο αυτό συνιστούν προτάσεις ανάγνωσης της λογοτεχνίας τόσο για το μαχόμενο εκπαιδευτικό της τάξης όσο και για κάθε αναγνώστη της λογοτεχνίας και φιλοδοξούν να δείξουν ότι η λογοτεχνική δημιουργία είναι συνεχής και αδιάλειπτη, αλλά και σχετική, υποκείμενη στις αξίες και τα δεδομένα κάθε εποχής.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει δοκίμια με θέμα την αρχαία και σύγχρονη λογοτεχνία, ελληνική και ξένη, τα οποία έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά ή σε πρακτικά συνεδρίων, αλλά και εισηγήσεις που δόθηκαν σε επιμορφωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών. Συγκεντρωμένα στον τόμο αυτό συνιστούν προτάσεις ανάγνωσης της λογοτεχνίας τόσο για το μαχόμενο εκπαιδευτικό της τάξης όσο και για κάθε αναγνώστη της λογοτεχνίας και φιλοδοξούν να δείξουν ότι η λογοτεχνική δημιουργία είναι συνεχής και αδιάλειπτη, αλλά και σχετική, υποκείμενη στις αξίες και τα δεδομένα κάθε εποχής.
Subtitle: 
Δοκίμια στην αρχαία και σύγχρονη λογοτεχνία
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-406-984-5
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Αγάθη Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο
Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην κλασική φιλολογία στο King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Εργάζεται ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση. Είναι αποσπασμένη στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Στο προσωπικό συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται εκπαιδευτικά βιβλία για τους φιλόλογους και άρθρα στην αρχαία, νεοελληνική και ευρωπαϊκή λογοτεχνία. Έχει γράψει σε συνεργασία το βιβλίο "Διαβάζοντας Κική Δημουλά" (Ελληνικά Γράμματα, 2001). Επίσης: "Λογοτεχνικές διαδρομές: δοκίμια στην αρχαία και σύγχρονη λογοτεχνία" (Ελληνικά Γράμματα, 2001) και "Ιδανικές φωνές κι αγαπημένες... Σημειώσεις στο περιθώριο των ποιημάτων που διαβάζουν οι ίδιοι οι ποιητές" (Μεταίχμιο, 2006).

Subtitle: 
Δοκίμια στην αρχαία και σύγχρονη λογοτεχνία
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-406-984-5
Book pages: 
207
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο