Product

Λοιμώξεις και αντιμικροβιακή χημειοθεραπεία

Product

Λοιμώξεις στην κύηση

Λοιμώξεις και προληπτικά μέτρα

Κωδικός:
89966
Description: 

[...] Στα επτά κεφάλαια του βιβλίου αυτού περιλαμβάνονται, οι ιογενείς λοιμώξεις, βακτηριακές λοιμώξεις, ρικεττσιώσεις, χλαμυδιάσεις, μυκοπλασμώσεις, μυκητιάσεις και παρασιτώσεις. Αναφέρονται για κάθε λοίμωξη τα βασικά κλινικά χαρακτηριστικά της, το παθογόνο αίτιο, ο τρόπος μετάδοσης, η περίοδος επώασης και μεταδοτικότητας, τα κύρια επιδημιολογικά στοιχεία καθώς και η ειδική θεραπευτική αγωγή. Ιδιαίτερα τονίζονται τα γενικά προληπτικά μέτρα και τα μέτρα πρόληψης σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος της νόσου.

20,13 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Στα επτά κεφάλαια του βιβλίου αυτού περιλαμβάνονται, οι ιογενείς λοιμώξεις, βακτηριακές λοιμώξεις, ρικεττσιώσεις, χλαμυδιάσεις, μυκοπλασμώσεις, μυκητιάσεις και παρασιτώσεις. Αναφέρονται για κάθε λοίμωξη τα βασικά κλινικά χαρακτηριστικά της, το παθογόνο αίτιο, ο τρόπος μετάδοσης, η περίοδος επώασης και μεταδοτικότητας, τα κύρια επιδημιολογικά στοιχεία καθώς και η ειδική θεραπευτική αγωγή. Ιδιαίτερα τονίζονται τα γενικά προληπτικά μέτρα και τα μέτρα πρόληψης σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος της νόσου. Πιστεύω, ότι η έκδοση του βιβλίου αυτού θα καλύψει τις ανάγκες των φοιτητών της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των Ανωτάτων Τεχνολιγικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, αλλά και κάθε υπεύθυνου αναγνώστη που έχοντας εξασφαλίσει βασικές γνώσεις επιθυμεί να τις εμπλουτίσει σε ειδικά θέματα που αφορούν τις λοιμώξεις.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-02-1804-8
Book pages: 
384
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Φωτεινή Χαριζάνη γεννήθηκε στην Πρώτη Σερρών. Έχει πτυχίο Ιατρικής Σχολής - Ιατρού Υγιεινολόγου. Έλαβε τις ιατρικές ειδικότηττες της Μικροβιολογίας και Κοινωνικής Ιατρικής.
Αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο εργασίας "Η επίδραση του καπνίσματος στην επίπτωση και επιδημιολογία των θυρεοειδοπαθειών σε σχέση με την ποσότητα του ιωδίου και των θειοκυανικών της τροφής".
Εργάσθηκε ως ιατρός υγιεινολόγος πάνω από επτά έτη σε Υγειονομικές Υπηρεσίες και δύο περίπου χρόνια στο Υπουργείο Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στη Διεύθυνση Προστασίας και Προαγωγής Υγείας.
Είναι επίκουρος καθηγήτρια στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Αθηνών όπου διδάσκει από το 1988 έως και σήμερα. Προϊσταμένη του τμήματος Δημόσιας Υγιεινής είναι από το 1990-1994 και από το 1997-2003. Έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα περιοδικά του εξωτερικού και εσωτερικού και ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-02-1804-8
Book pages: 
384
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο