Product

Λυσίου υπέρ Μαντιθέου Β΄ ενιαίου λυκείου

Product

Λυσίου Υπέρ Μαντιθέου Β΄ λυκείου

Λυσίου Υπέρ Μαντιθέου Β΄ ενιαίου λυκείου

Κωδικός:
92866
Manufacturer: 
Description: 

Με την ερμηνεία του λόγου του Λυσία "Υπέρ Μαντιθέου" επιδιώκονται οι εξής διδακτικοί στόχοι:
-Να διαπιστώσουν οι μαθητές τις βασικές αρετές της ρητορικής τέχνης.
-Να γνωρίσουν έναν από τους βασικότερους θεσμούς της αθηναϊκής δημοκρατίας, τη δοκιμασία, στην οποία υποβάλλονταν κατόπιν καταγγελίας όσοι Αθηναίοι κληρώνονταν βολευτές για τη Βουλή του επόμενου έτους.
-Να εκτιμήσουν τη μεγάλη σημασία που απέδιδε η Βουλή στον έντιμο. δημοκρατικό και ανεπίληπτο ηθικό βίο των δοκιμαζόμενων βουλευτών.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με την ερμηνεία του λόγου του Λυσία "Υπέρ Μαντιθέου" επιδιώκονται οι εξής διδακτικοί στόχοι: -Να διαπιστώσουν οι μαθητές τις βασικές αρετές της ρητορικής τέχνης. -Να γνωρίσουν έναν από τους βασικότερους θεσμούς της αθηναϊκής δημοκρατίας, τη δοκιμασία, στην οποία υποβάλλονταν κατόπιν καταγγελίας όσοι Αθηναίοι κληρώνονταν βολευτές για τη Βουλή του επόμενου έτους. -Να εκτιμήσουν τη μεγάλη σημασία που απέδιδε η Βουλή στον έντιμο. δημοκρατικό και ανεπίληπτο ηθικό βίο των δοκιμαζόμενων βουλευτών. -Να αξιολογήσουν τη σταθερή πολιτική άποψη των Αθηναίων ότι ο ιδανικός πολίτης είναι ο ενεργός πολίτης, ο οποίος θέτει το συμφέρον της πόλης υπεράνω του ατομικού συμφέροντος και είναι προσηλωμένος στο δημοκρατικό πολίτευμα. -Να συνειδητοποιήσουν την αξία των δημοκρατικών ηθών για την ανάπτυξη και την πρόοδο της πόλης-κράτους στις περιόδους του Πελοπονησιακού πολέμου, των Τριάκοντα τυράννων και της αποκατάστασης της δημοκρατίας. -Να ασκηθούν, τέλος, στο σύστημα αξιολόγησης του ενιαίου λυκείου με την κριτική προσέγγιση της ταξινομίας των διδακτικών στόχων του κειμένου του Λυσία.
Subtitle: 
Ρητορικά κείμενα: Θεωρητικής κατεύθυνσης
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-339-305-3
Book pages: 
166
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Παναγιώτης Νταβαρίνος είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας/Ιστορίας, πτυχιούχος Νομικής και πτυχιούχος Θεολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και αναγορεύθηκε διδάκτωρ Φιλοσοφίας/Ιστορίας στο Heinrich-Heine Πανεπιστήμιο Duesseldorf Γερμανίας.
Έχει συγγράψει αρκετές επιστημονικές εργασίες. Είναι επίσης σχολικός σύμβουλος Δ.Ε.

Subtitle: 
Ρητορικά κείμενα: Θεωρητικής κατεύθυνσης
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-339-305-3
Book pages: 
166
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο