Product

Λόγος περί νήψεως

Product

Λόγος περί πολιτικής οικονομίας

Λόγος περί παγκοσμιοποίησης και δημοκρατίας

Κωδικός:
71369
Manufacturer: 
Description: 

Οι συνεντεύξεις που περιέχονται σ' αυτό το βιβλίο ολοκληρώθηκαν στο διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου του 2000 και Νοεμβρίου του 2001.

35,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Οι συνεντεύξεις που περιέχονται σ' αυτό το βιβλίο ολοκληρώθηκαν στο διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου του 2000 και Νοεμβρίου του 2001. Δέκα από τους πλέον επιφανείς και «προκλητικούς» διανοούμενους, με τεράστια συγγραφική δράση στον χώρο των κοινωνικών και ανθρωπιστικών σπουδών, παρουσιάζουν τον κύριο κορμό των ιδεών τους, αλλά και συμπεράσματα από το ερευνητικό έργο τους, ενώ ταυτοχρόνως πραγματεύονται με κριτικό μάτι τα σημαντικότερα κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά και φιλοσοφικά θέματα της εποχής μας -από την παγκοσμιοποίηση, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα μέχρι τον μεταμοντερνισμό, τις επιπτώσεις της κατάρρευσης του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού, τις συνέπειες της επικράτησης της ιδεολογίας της ελεύθερης αγοράς και τις προοπτικές για μια δικαιότερη παγκόσμια τάξη.
Subtitle: 
Συνεντεύξεις με σύγχρονους στοχαστές
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7909-42-9
Book pages: 
581
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χρόνης Πολυχρονίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Μεγάλωσε στη Βοστώνη και μελέτησε φιλοσοφία, κοινωνικές επιστήμες και αμερικανικές σπουδές σε διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε "με διάκριση" τις διδακτορικές σπουδές του ως υπότροφος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Ντελαγουέαρ, όπου στη συνέχεια, και για τα δύο επόμενα χρόνια, δίδαξε αμερικανική εξωτερική πολιτική, διεθνείς σχέσεις και πολιτική θεωρία. Από το 1986 μέχρι το 1998 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Λίνκολν όπου διετέλεσε αναπληρωτής καθηγητής και για σειρά ετών διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων καθώς και ακαδημαϊκός διευθυντής του Κέντρου Δημόσιας Πολιτικής και Διεθνών Υποθέσεων του ομώνυμου πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Woodrow Wilson Foundation και το Fletcher School of Law and Diplomacy. Τα τρία τελευταία χρόνια διδάσκει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Subtitle: 
Συνεντεύξεις με σύγχρονους στοχαστές
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-7909-42-9
Book pages: 
581
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο