Product

Μαγογιατρός

Product

Μάγοι και θεραπευτές

Μάγοι και αλχημιστές

Κωδικός:
63802
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Η Παράδοση της Δύσης είναι μια επιτομή ιδιαίτερα πολύτιμη για όποιον επιθυμεί να μάθει τεκμηριωμένα τα ιστορικά γεγονότα της δυτικής εσωτερικής παράδοσης αλλά και πολύτιμη πηγή πληροφοριών σε όποιον επιθυμεί να ανατρέξει σε μια πιο εξειδικευμένη πληροφόρηση για τη φιλοσοφική και ιστορική βάση εσωτερικών κινημάτων όπως οι Ναΐτες, οι Ροδόσταυροι, οι Τροβαδούροι, καθώς και ατόμων που στάθηκαν αφετηρία στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής κουλτούρας. Ο συγγραφέας αναλύει το θέμα διεξοδικά από όλες του τις πλευρές. Δεν το απομονώνει ούτε στο χώρο του μυστηρίου, ούτε στο χώρο του καθαρού ορθολογισμού.

15,14 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Παράδοση της Δύσης είναι μια επιτομή ιδιαίτερα πολύτιμη για όποιον επιθυμεί να μάθει τεκμηριωμένα τα ιστορικά γεγονότα της δυτικής εσωτερικής παράδοσης αλλά και πολύτιμη πηγή πληροφοριών σε όποιον επιθυμεί να ανατρέξει σε μια πιο εξειδικευμένη πληροφόρηση για τη φιλοσοφική και ιστορική βάση εσωτερικών κινημάτων όπως οι Ναΐτες, οι Ροδόσταυροι, οι Τροβαδούροι, καθώς και ατόμων που στάθηκαν αφετηρία στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής κουλτούρας. Ο συγγραφέας αναλύει το θέμα διεξοδικά από όλες του τις πλευρές. Δεν το απομονώνει ούτε στο χώρο του μυστηρίου, ούτε στο χώρο του καθαρού ορθολογισμού. Παραθέτει τα γεγονότα αντικειμενικά, χτίζοντας μια ιστορική πραγματεία και διεισδύει βαθιά και με φιλοσοφική διάθεση στις ρίζες αυτού που ονομάζουμε καθαρά ιστορικό συμβάν.
Subtitle: 
Η παράδοση της Δύσης: Ιστορική αναδρομή των εσωτερικών κινημάτων της δύσης
Publications Date: 
1989
Book pages: 
295
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Gareth Knight, συγγραφικό ψευδώνυμο του Basil Wilby ξεκίνησε από πολύ νεαρή ηλικία την εσωτερική του αναζήτηση και στα 24 του, το 1954, έγινε μέλος της Εταιρείας του Εσωτερικού Φωτός (Society of Inner Light) της Dion Fortune όπου και μυήθηκε μέχρι τους υψηλότερους βαθμούς. Στη δεκαετία του '60 έγινε αρχισυντάκτης του περιοδικού New Dimensions και δημιούργησε τον εκδοτικό οίκο Helios Book Service, στον οποίο και κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, "Πρακτικός οδηγός στον Καββαλιστικό Συμβολισμό, το 1965.
Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες ήρθε σε επαφή με πολλές προσωπικότητες του δυτικού αποκρυφισμού, όπως Israel Regardie, W.E. Butler, W.G. Gray κ.λπ.
Στα τέλη αυτής της δεκαετίας αποχωρεί από την Εταιρεία του Εσωτερικού Φωτός, διαφωνώντας με τις αλλαγές που έκαναν οι διάδοχοι της ιδρύτριάς της και δημιουργεί μια νέα σχολή, η οποία αργότερα πήρε το όνομα "Οι Υπηρεσίες του Φωτός" ("The Servants of the Light") και λειτουργεί μέχρι σήμερα υπό τη διεύθυνση της Dolores Ashroft Nowicki.
Στη συνέχεια δημιουργεί διάφορες ομάδες αποκρυφιστικής εργασίας, δίνει δημόσιες διαλέξεις και γενικότερα βρίσκεται στο επίκεντρο της αποκρυφιστικής επικαιρότητας, δημιουργώντας επίσης και τις δικές του κάρτες Ταρό, καθώς και μια σχολή εσωτερικής εκπαίδευσης μέσω των Ταρό.
Μετά από πολλά χρόνια διαρκούς εσωτερικής εργασίας, δέχεται πρόσκληση από τους νέους υπεύθυνους της Εταιρείας του Εσωτερικού Φωτός να αναλάβει τη δημοσίευση των ακυκλοφόρητων κειμένων της Dion Fortune. Δέχεται ευχαρίστως και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει αρκετά από αυτά τα κείμενα κάτω από τη δική του επιμέλεια. Διατηρώντας πλήρη ζωτικότητα μέχρι τις μέρες μας, συνεχίζει αυτό το έργο και παράλληλα διοργανώνει στο Γκλαστόνμπερι διάφορες ομιλίες και σεμινάρια αφιερωμένα στην ιδρύτρια της Εταιρείας του Εσωτερικού Φωτός.
Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε πολυγραφότατος και τα βιβλία του συνιστούν έργα αναφοράς για κάθε μελετητή της δυτικής παράδοσης. Σήμερα ζει με την οικογένειά του στον τόπο που γεννήθηκε, στο Έσεξ της Αγγλίας.

Subtitle: 
Η παράδοση της Δύσης: Ιστορική αναδρομή των εσωτερικών κινημάτων της δύσης
Publications Date: 
1989
Book pages: 
295
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο