Product

Μάνσφιλντ Παρκ

Product

Μανταλάκια

Μάνταλα

Κωδικός:
133790
Manufacturer: 
Description: 

Η κυριολεκτική έννοια της σανσκριτικής λέξης μάνταλα σημαίνει "κύκλος", αλλά στην ανατολική θρησκευτική παράδοση έχει καθιερωθεί ως όρος που υποδηλώνει κυκλικές ιερές εικόνες, ζωγραφισμένες ή χαραγμένες στην άμμο, που χρησιμοποιούνται ως μέσα διαλογισμού ή ως προστατευτικά σύμβολα, κυρίως στο Θιβετανικό Βουδισμό.

Στην ουσία πρόκειται για ένα παγκόσμιο σύμβολο, το οποίο απαντάται από την αρχαιότητα σε διάφορους πολιτισμούς της γης, με πιο ισχυρό παράδειγμα τους μαγικούς κύκλους που χάραζαν στην άμμο οι Ινδιάνοι της Β. Αμερικής.

17,42 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η κυριολεκτική έννοια της σανσκριτικής λέξης μάνταλα σημαίνει "κύκλος", αλλά στην ανατολική θρησκευτική παράδοση έχει καθιερωθεί ως όρος που υποδηλώνει κυκλικές ιερές εικόνες, ζωγραφισμένες ή χαραγμένες στην άμμο, που χρησιμοποιούνται ως μέσα διαλογισμού ή ως προστατευτικά σύμβολα, κυρίως στο Θιβετανικό Βουδισμό. Στην ουσία πρόκειται για ένα παγκόσμιο σύμβολο, το οποίο απαντάται από την αρχαιότητα σε διάφορους πολιτισμούς της γης, με πιο ισχυρό παράδειγμα τους μαγικούς κύκλους που χάραζαν στην άμμο οι Ινδιάνοι της Β. Αμερικής. Στην ψυχολογική επιστήμη εισήχθησαν από τον Κ. Γκ. Γιουνγκ και απέκτησαν μια διαφορετική διάσταση. Οι μάνταλα συσχετίζονται με τα ψυχικά περιεχόμενα και μέσα από αυτές μπορεί να αναζητηθεί η εξελικτική ατομική πορεία κάθε ψυχής, να απεικονιστούν οι εσωτερικές συγκρούσεις και να διερευνηθούν τα λανθάνοντα ψυχικά περιεχόμενα. Η χρήση τους είναι πολύτιμη στην αναλυτική θεραπεία μέσω της ενεργητικής φαντασίας, της μεθόδου που καθιέρωσε ο ιδρυτής της Ψυχολογίας του Βάθους. Μέσα από κλινικές περιπτώσεις εξετάζονται διάφορες μάνταλα και συσχετίζονται με τον πλούσιο αλχημικό συμβολισμό, προκειμένου να δοθεί μια σφαιρική εικόνα του πλούτου που αυτά τα ιερά σύμβολα εμπεριέχουν σε σχέση με τη φύση της ανθρώπινης ψυχής.
Subtitle: 
Ένα ιερό σύμβολο της ανθρώπινης ψυχής: 24 έγχρωμες εικόνες, 54 ασπρόμαυρα σχέδια
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-268-192-6
Book pages: 
192
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1875 στο Κέσβιλ της Ελβετίας. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο της Βασιλείας κάτω από άσχημες οικονομικές συνθήκες.
Τον Ιούλιο του 1900, συμπληρώνοντας τις ιατρικές του σπουδές, αποφάσισε να γίνει ψυχίατρος και ξεκίνησε ως βοηθός του Ευγένιου Μπλέλερ, διευθυντή του Νοσοκομείου Μπουργχόλζλι.
Εκεί θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ψύχωση και αφιερώνεται στην ανακάλυψη του αληθινού πυρήνα που βρίσκεται πίσω από κάθε ταραγμένη ψυχή. Τούτη η αφιέρωση είναι ουσιαστικά η μοναδική του επιδίωξη ως το τέλος της ζωής του στις 6 Ιουνίου του 1961.
Άφησε πίσω του ένα τεράστιο συγγραφικο έργο, ανεξερεύνητο και ανεκμετάλλευτο ακόμη και σήμερα από την ανθρωπότητα, που τόσο το χρειάζεται.
Στις επόμενες 10ετίες του 21ου αιώνα είναι πιθανόν τα οράματά του να γίνουν πραγματικότητα και η ανθρωπότητα να γνωρίσει τον εαυτό της.

Subtitle: 
Ένα ιερό σύμβολο της ανθρώπινης ψυχής: 24 έγχρωμες εικόνες, 54 ασπρόμαυρα σχέδια
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-268-192-6
Book pages: 
192
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο