Product

Μαρδούκ!

Product

Μάρθα

Μάρηδες

Κωδικός:
67363
Manufacturer: 
Description: 

Οι Μάρηδες είναι μια ομάδα γηγενών Θρακών, που δεν ξεπερνά τα 17.000 άτομα και ζουν σε μια μικρή γεωγραφική περιοχή στο βόρειο Έβρο. Παρά το μικρό πληθυσμιακό μέγεθός τους αποτελούν μια οντότητα και μια πραγματικότητα.
Δεν έχουν να επιδείξουν μεγάλα επιτεύγματα και δεν διεκδικούν ιστορικές δάφνες. Ως ομάδα είναι ενταγμένοι σε ένα μεγαλύτερο σύνολο ανθρώπων, τους άλλους Θράκες, με τους οποίους τους συνδέουν τουλάχιστον η κοινή καταγωγή δια μέσου των αιώνων.

16,80 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι Μάρηδες είναι μια ομάδα γηγενών Θρακών, που δεν ξεπερνά τα 17.000 άτομα και ζουν σε μια μικρή γεωγραφική περιοχή στο βόρειο Έβρο. Παρά το μικρό πληθυσμιακό μέγεθός τους αποτελούν μια οντότητα και μια πραγματικότητα. Δεν έχουν να επιδείξουν μεγάλα επιτεύγματα και δεν διεκδικούν ιστορικές δάφνες. Ως ομάδα είναι ενταγμένοι σε ένα μεγαλύτερο σύνολο ανθρώπων, τους άλλους Θράκες, με τους οποίους τους συνδέουν τουλάχιστον η κοινή καταγωγή δια μέσου των αιώνων. Κατοικούν μόνιμα εδώ και αιώνες στον ίδιο χώρο. Το μεγαλύτερο μέρος ζει σε χωριά που είναι συγκεντρωμένα στην κοιλάδα του Ερυθροπόταμου, παραπόταμου του Έβρου. Μέρος των χωριών προεκτείνεται προς Βορρά μέχρι περίπου τον άλλο παραπόταμο του Έβρου, τον Άρδα, όπου υπάρχει το βορειότερο χωριό των Μάρηδων, η Στέρνα. Το βιβλίο περιγράφει ολόπλευρα, λεπτομερειακά και εμπεριστατωμένα το θρακικό αυτό φύλο. Είναι ένα πόνημα με ιστορικό, κοινωνικό και λαογραφικό περιεχόμενο στο οποίο καταγράφεται οτιδήποτε έχει σχέση με την πληθυσμιακή αυτή ομάδα των Μάρηδων, αναφορικά με τις καταβολές, την ιστορία, την προέλευση, την ψυχοσύνθεση, τον χαρακτήρα, τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς, τα ήθη, τα έθιμα, τις δραστηριότητες και τα προβλήματά τους όπως και την προοπτική εξέλιξής τους.
Subtitle: 
Το γνήσιο θρακικό φύλο
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-211-599-8
Book pages: 
331
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε το 1938 στα Ασπρογερακάτα Λευκάδας. Μετά την αποφοίτησή του απ' το Γυμνάσιο Λευκάδας φοίτησε στη Στρατιωτική Σχολή των Ευελπίδων, απ' την οποία εξήλθε το 1960 ως ανθυπολοχαγός πυροβολικού. Υπηρέτησε και διοίκησε υπομονάδες, μονάδες και διοικήσεις πυροβολικού μεραρχίας και σώματος στρατού και διετέλεσε γενικός επιτελής σε σχηματισμούς και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Αποστρατεύτηκε το 1991 με το βαθμό του Υποστρατήγου, ενώ υπηρέτησε ως υποδιοικητής Μεραρχίας στον Έβρο. Είναι παντρεμένος με τη Θράκισσα Αθανασία Λυμπερίδη και διαμένει μόνιμα στο χωριό Νέας Ορεστιάδας του Έβρου.

Subtitle: 
Το γνήσιο θρακικό φύλο
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-211-599-8
Book pages: 
331
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο