Product

Μέγας ονειροκρίτης μετά Πυθίας

Product

Μέγας Φώτιος

Μέγας Φώτιος

Κωδικός:
79651
Manufacturer: 
Description: 

Το παρόν πόνημα είναι ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μεγάλου Φώτιου και ειδικότερα στις παιδαγωγικές του ιδέες. Ο συγγραφέας, για την ολοκλήρωση του έργου συμβουλεύτηκε ελληνική και ξένη βιβλιογραφία, αλλά κυρίως τα έργα του μεγάλου αυτού Πατέρα της Εκκλησίας μας, ο οποίος είναι ελάχιστα γνωστός στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, γιατί ούτε ναός στο όνομά του υπάρχει, ούτε αναφέρεται στα εορτολόγια.

7,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν πόνημα είναι ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μεγάλου Φώτιου και ειδικότερα στις παιδαγωγικές του ιδέες. Ο συγγραφέας, για την ολοκλήρωση του έργου συμβουλεύτηκε ελληνική και ξένη βιβλιογραφία, αλλά κυρίως τα έργα του μεγάλου αυτού Πατέρα της Εκκλησίας μας, ο οποίος είναι ελάχιστα γνωστός στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, γιατί ούτε ναός στο όνομά του υπάρχει, ούτε αναφέρεται στα εορτολόγια. Ίσως από το φόβο μήπως το Οικουμενικό Πατριαρχείο παρεξηγηθεί από τον Πάπα -σε χρόνους δύσκολους- και θεωρηθεί ως υπέρμαχο του Φωτιανού σχίσματος (που δεν υπήρξε ποτέ), οι κατά καιρούς Πατριάρχες το εξέβαλαν από τα εκκλησιαστικά κείμενα και τις ευχές, στις οποίες καθημερινά περιλαμβάνουν σειρά ολόκληρη -παλαιών και νεοφανών- αγίων. [...]
Subtitle: 
Η παιδαγωγία του
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8325-22-6
Book pages: 
155
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δρ. Νικόλαος Πετρουλάκης γεννήθηκε στα Χανιά. Είναι διπλωματούχος και πτυχιούχος της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας και διδάκτορας της Φιλοσοφίας. Διατέλεσε καθηγητής, διευθυντής, γενικός διευθυντής παιδαγωγικών ακαδημιών, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Μαρασλείου Διδασκαλείου, επόπτης παιδείας Β.Δ. Ελλάδος, μέλος του ανωτάτου εκπαιδευτικού συμβουλίου και σύμβουλος του ΚΕΜΕ, σημερινού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Το συγγραφικό και ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει εικοσάδα βιβλίων, εκατοντάδων άρθρων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και λημμάτων σε παιδαγωγικές και ψυχολογικές εγκυκλοπαίδειες. Με τα έργα των Πατέρων της Εκκλησίας ασχολήθηκε από τα χρόνια των σπουδών του στο Εδιμβούργο, όπου και εξεπόνησε πτυχιακή εργασία για το παιδαγωγικό έργο του Μεγάλου Βασιλείου, που έγκριθηκε από το πανεπιστήμιο. Την εργασία του αυτή αναθεωρημένη την παρουσίασε στη σειρά των "Κειμένων παιδείαςτου Πανεπιστημίου Αιγαίου" (2002) και έτυχε ευμενούς υποδοχής.

Subtitle: 
Η παιδαγωγία του
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8325-22-6
Book pages: 
155
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο